Viral|29.10.2019 19:30

Η Unesco φόρεσε εσώρουχα σε αγάλματα για το... ευαίσθητο κοινό (pics)

Newsroom

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία υπαλλήλων της Unesco να φορέσει εσώρουχα στα επίμαχα σημεία αγαλμάτων αρχαιοελληνικού και ρωμαϊκού τύπου, ώστε να μην θιγούν οι «ευαισθησίες» του κοινού. 

Το πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη σε έκθεση του γλύπτη Στεφάν Σιμόν στο Παρίσι, από τον οποίο ζητήθηκε να καλύψει τα γεννητικά όργανα των μαρμάρινων αδριάντων του με εσώρουχα. 

Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργήθηκε στη χώρα είναι ότι το γαλλικό περιοδικό Le Point κάνει λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη», καθώς η Unesco υποτίθεται πως προασπίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. 

Σύμφωνα με τη Liberation, όλο αυτό οφείλεται σε «κακή συνεννόηση» μεταξύ του γλύπτη και του διεθνούς οργανισμού. «Τέθηκε το θέμα της γυμνότητας των αγαλμάτων και κατανοώ ότι μπορεί να ενοχλήσει. Πρότεινα, λοιπόν, στη διάρκεια της έκθεσης να βρίσκομαι κοντά με ένα ύφασμα και στην ανάγκη να καλύψω το φύλο των αγαλμάτων», δήλωσε ο Στεφάν Σιμόν στην εφημερίδα. 

Η Unesco από την πλευρά της, επέμεινε ότι δεν επιβάλλει τίποτα στους καλλιτέχνες, σημειώνοντας σχετικά στη γαλλική εφημερίδα: «Αν είχε τεθεί σε εμάς το θέμα θα είχαμε πει στον καλλιτέχνη ότι θα μπορούσε, αν το επιθυμούσε, να μην φορέσει εσώρουχα στα γλυπτά».

T
T
T
UNESCOαγάλματαεσώρουχα