Viral|29.10.2019 16:51

Ο φωτογράφος του Ομπάμα «καρφώνει» τον Τραμπ - Δεν ήταν στο γραφείο τη στιγμή της επιδρομής

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή πως ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε επιδρομή μελών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία. Ο φωτογραφικός φακός βρέθηκε στον Λευκό Οίκο και απαθανάτισε τη στιγμή που βλέπουν την εξέλιξη της επιχείρησης ο Ντόναλντ Τραμπ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατηγός Μαρκ Μάιλι και ο επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων, Μάρκους Εβανς. 

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία όπου η άτενκτη «παρέα» του Ντόναλντ Τραμπ από το κέντρο επιχειρήσεων παρακολουθούν την έφοδο των Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι. Ωστόσο, ο φωτογράφος του Ομπάμα είχε μια διαφορετική άποψη.

Ο Πιτ Σούζα, που είχε διατελέσει φωτογράφος του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα και Ρόναλντ Ρίγκαν, επισήμανε σε weet του πως η επιδρομή κατά του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους έγινε- σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο- στις 3:30 μ.μ. ώρα Ουάσινγκτον, ενώ στα IPΤC δεδομένα της κάμερας φαίνεται ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 17:05:24.

Ο Πιτ Σούζα συγκρίνει την εν λόγω φωτογραφία με μία του Ομπάμα, ο οποίος παρακολουθεί την αμερικανική έφοδο στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011. Σε εκείνη τη φωτογραφία, πάλι από το κέντρο επιχειρήσεων, όλοι παρακολουθούν με αγωνία και κανείς δεν κοιτάζει την κάμερα με παγωμένο βλέμμα, όπως στη φωτογραφία του Τραμπ. Ο Ομπάμα φορά ένα μπουφάν, ο αντιπρόεδρός του Τζο Μπάιντεν είναι δίπλα του χωρίς γραβάτα ή σακάκι, η τότε υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έχει καλύψει το στόμα της με το χέρι της από την αγωνία, ενώ ο τότε υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς έχει σταυρώσει τα χέρια μπροστά του. Όλοι έχουν μια φυσική στάση πολύ διαφορετική από εκείνη της «ομάδας» του Τραμπ.

Φυσικά το ποστ του φωτογράφου δημιούργησε διαδικτυακή θύελλα με χρήστες να υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ επέστρεψε από το γκολφ του στον Λευκό Οίκο στις 3.33pm ενώ ο Σούζα παραδέχτηκε σε επόμενο tweet ότι δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα από μία φωτογραφία και ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να ερευνήσουν οι δημοσιογράφοι.  

T
Πιτ ΣούζαΝτόναλντ ΤραμπΜπαράκ Ομπάμα