Viral|15.11.2019 11:50

Ιταλία: Δημοτικό Συμβούλιο απορρίπτει μέτρα για την κλιματική αλλαγή και πλημμυρίζει

Αθανασία Κουλέτα

Αν η φύση εκδικείται, τότε αυτό που συνέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βένετο, περιοχής της Βενετίας, είναι η πιο χαρακτηριστική απόδειξη.

Τις τελευταίες ημέρες η Βενετία και τα προάστιά της αντιμετωπίζουν τις χειρότερες πλημμύρες τους από το 1966. Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πολλά ιστορικά αξιοθέατα βούλιαξαν κυριολεκτικά

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, συνέβη και κάτι ακόμη, μάλλον ως απόρροια του ρητού «Karma is a bitch». Το Δημοτικό Συμβούλιο στη Βένετο πλημμύρισε το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα αφότου απέρριψε μέτρα για την ανάληψη δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Συγκεκριμένα, νερά άρχισαν να μπαίνουν στον χώρο περίπου στις 22:00 (τοπική ώρα) όταν τα μέλη του Συμβουλίου συζητούσαν τον προϋπολογισμό του 2020, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε στο Facebook ο Andrea Zanoni, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην πόλη. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «Τι ειρωνεία, δύο λεπτά αφότου η πλειοψηφία των κομματικών συνδυασμών της Λέγκας, των Αδελφών της Ιταλίας και του Φόρτσα Ιτάλια απέρριψαν τις προτάσεις μας για να εμποδίσουμε την κλιματική αλλαγή, ο χώρος πλημμύρισε». 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, μιλώντας στο CNN, επιβεβαίωσε πως εκείνη την ώρα ήταν υπό συζήτηση τροποποιήσεις  στον προϋπολογισμό του 2020, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιες συγκεκριμένα. 

πλημμύρακλιματική αλλαγήδημοτικό συμβούλιο