Viral|20.11.2019 11:26

Τι πανηγυρισμός! Χαστούκι στον ρατσισμό από Βαϊνάλντουμ - Ντε Γιονγκ (vid)

Newsroom

Η Ολλανδία επιστρέφει σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού καθώς εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Euro 2020. Η νίκη επί της Εσθονίας με 5-0 για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού το εισιτήριο είχε... τσεκαριστεί από την περασμένη εβδομάδα για τους «Οράνιε».

Ωστόσο, ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ και ο Φρένκι Ντε Γιονγκ φρόντισαν να μετατρέψουν τον αγώνα από φαινομενικά αδιάφορο σε... talk of world. Ο άσος της Λίβερπουλ, ο οποίος σκόραρε χατ τρικ, έπειτα από την επίτευξη του πρώτου τέρματος, κατευθύνθηκε μαζί με τον συμπαίκτη του και άσο της Μπαρτσελόνα προς την κεντρική κάμερα, ένωσαν τους βραχίονές τους και έδωσαν το στιγμιότυπο της χρονιάς, που έγινε viral στα social media.

Σε μια εποχή που οι ρατσιστικές επιθέσεις (και) εντός των γηπέδων αυξάνονται δραματικά, ένας μαύρος κι ένας λευκός, στάθηκαν δίπλα δίπλα, φορώντας το ίδιο εθνόσημο, ενωμένοι σε μια γροθιά κατά του ρατσισμού.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο που έχει γίνει viral:

T
 

Τις προηγούμενες ημέρες ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας Ρόλαντ Κούμαν είχε κατακεραυνώσει τους ρατσιστές με αφορμή νέο περιστατικό που συνέβη στα ολλανδικά γήπεδα.

Τζορτζίνιο ΒαϊνάλντουμΕθνική ΟλλανδίαςποδόσφαιροΦρένκι ντε Γιονγκρατσισμόςπανηγυρισμός