Viral|23.01.2020 14:16

Υπουργός του Τραμπ στην Τούνμπεργκ: Πάρε πρώτα πτυχίο Οικονομικών και μιλάμε μετά

Newsroom

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να επεδίωξε να φανεί «καλός» για πρώτη φορά απέναντι στην Γκρέτα Τούνμπεργκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Νταβός, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, φαίνεται ωστόσο πως ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του δεν είχε την ίδια διάθεση. 

Ο Στίβεν Μνούτσιν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παραδέχτηκε πως όντως η νεαρή ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή έχει «ενοχλήσει» την αμερικανική ηγεσία. Όταν ρωτήθηκε για την έκκληση της Τούνμπεργκ στο Νταβός, στην οποία ανέφερε «Σταματήστε αμέσως να επενδύετε σε ορυκτά καύσιμα ή εξηγήστε στα παιδιά σας γιατί δεν τα προστατεύσατε από το "κλιματικό χάος" που δημιουργήσατε», ο Μνούτσιν απάντησε: «Είναι η επικεφαλής οικονομολόγος; Αφού σπουδάσει και σπουδάσει Οικονομικά συγκεκριμένα, τότε μπορεί να επιστρέψει και να μας εξηγήσει».

Όσον αφορά στην επίσημη θέση της κυβέρνησης Τραμπ για το κλίμα, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε: «Υπάρχει μια πραγματική παρερμηνεία της αμερικανικής πολιτικής. Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: Ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει απόλυτα στον καθαρό αέρα και στο καθαρό νερό και στο να έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον».

Γκρέτα ΤούνμπεργκΝταβόςΝτόναλντ Τραμπ