Viral|10.02.2020 14:59

Parasite: Το γιορτάζουν οι Νοτιοκορεάτες για το πρώτο βραβείο στα Όσκαρ

Newsroom

Η νίκη του Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν-χο και της παραγωγής «Παράσιτα» ως «Καλύτερη ταινία» στα Όσκαρ 2020 αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τη διοργάνωση, καθώς είναι η πρώτη φορά στα 92 χρόνια της ιστορίας των βραβείων που μια ξενόγλωσση ταινία κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Ως εκ τούτου, τόσο Νοτιοκορεάτες που ζουν και εργάζονται στη βιομηχανία του κινηματογράφου όσο και απλοί πολίτες της ασιατικής χώρας, δεν σταματούν να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ιστορική νίκη της μαύρης κωμωδίας, που κέρδισε επίσης ακόμη τρία βραβεία, στις κατηγορίες «Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία», «Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο» και «Καλύτερη Σκηνοθεσία». 

Η ηθοποιός Sandra Oh, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στη σειρά «Grey's Anatomy» και η οποία έχει καταγωγή από τη Νότια Κορέα, έγραψε στο Twitter: «Συγχαρητήρια στην ταινία «Παράσιτα». Είμαι τόσο, τόσο υπερήφανη που είμαι Κορεάτισσα». 

T

Ο φωτογράφος Jun Michael Park έγραψε στο Twitter: «Η νίκη του Μπονγκ Τζουν-χο στα Όσκαρ με μια μη αγγλόφωνη ταινία αποτελεί μια απίστευτη ενδυναμωτική εμπειρία για τους Ασιάτες, ειδικά για εκείνους που εργάζονται σε δημιουργικούς τομείς». 

T

Παράλληλα και η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έσπευσε να δημοσιεύσει στο Twitter τις τοποθεσίες στις οποίες γυρίστηκε η νικήτρια ταινία των φετινών βραβείων:

T

Νότια ΚορέαΠαράσιταParasiteΌσκαρ 2020