Viral|07.04.2020 12:32

Τα «κλικ» της ημέρας: Γιατροί, νοσηλευτές και άστεγοι στην εποχή του κορονοϊού

Αθανασία Κουλέτα

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του εγχώριου και διεθνούς Τύπου και όχι άδικα, καθώς ο πλανήτης συνεχίζει να μετρά θύματα και νέα κρούσματα. Ανάμεσα σε άλλες, δύο είναι οι ομάδες για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος όλο αυτό το διάστημα. Αρχικά, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν (και, συχνά, με πενιχρά μέσα) για να αντιμετωπίσουν τον ιό. Έπειτα, οι πιο ευάλωτοι των πληθυσμών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι άστεγοι, οι οποίοι είναι οι πλέον εκτεθειμένοι στον COVID-19. 

Έτσι, τα «κλικ» της ημέρας είναι αφιερωμένα σε αυτές τις ομάδες. Αφενός στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, καθώς σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας κι αφετέρου στους αστέγους που ανέκαθεν ήταν και δυστυχώς παραμένουν - ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία - οι «αόρατοι» της Γης. 

Γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με κεντρικό σύνθημα: «Παλεύουμε μαζί σας, φωνάξτε μαζί μας» και «Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή». Τα «κλικ» από τη Eurokinissi: 

Eurokinissi

Άστεγος στο Λος Άντζελες, σε αναπηρικό αμαξίδιο, προσπαθεί να προστατευτεί από τη βροχή με μία κουβέρτα. Παρά τις δεσμεύσεις των Αρχών στις ΗΠΑ, η γραφειοκρατία καθιστά δύσκολη τη μεταφορά αστέγων σε κλειστούς και ασφαλείς χώρους. Παραμένει άγνωστο πόσοι άστεγοι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Το «κλικ» από το Associated Press:

Άστεγος στη βροχή στο Λος Άντζελες/AP Images

Οι Αρχές στην πόλη του Μεξικού ψεκάζουν για απολύμανση, ενώ λίγο παρακάτω κοιμάται στον δρόμο ένας άστεγος. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή οικονομικής κρίσης, της μεγαλύτερης που θα έχει βιώσει από τον περασμένο αιώνα. Το «κλικ» από το Associated Press: 

Άστεγος κοιμάται στον δρόμο στο Μεξικό/AP Images
Κορονοϊόςφωτογραφία