Καιρός|18.11.2022 12:00

Μαρουσάκης: Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο - «Στρώστε τα χαλιά μετά τις 10 Δεκεμβρίου»

Newsroom

Άστατος θα είναι ξανά ο καιρός το Σαββατοκύριακο καθώς βαρομετρικά χαμηλά από τη Βορειοδυτική και Δυτική Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχής μας με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να δούμε νοτιάδες και βροχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη. Ο μετεωρολόγος μάλιστα τόνισε ότι ολόκληρο τον Νοέμβριο αναμένεται να έχουμε νοτιάδες και βροχές αλλά όχι κρύο. «Στρώστε χαλιά μετά τις 10 Δεκεμβρίου» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει για λίγα 24ωρα το Σαββατοκύριακο ο καιρός, καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου «δηλαδή ο πιο βαρύς καιρός θα είναι από την Πίνδο και πάνω» ήταν η πρόγνωση του Μαρουσάκη για το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Την Κυριακή αγριεύει η κατάσταση θα γίνει χειρότερη καθώς κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώνει μέχρι και τη Δευτέρα τη χώρα κυρίως τα Δυτικά όπου θα πρέπει να υπάρχει προσοχή για τυχόν προβλήματα. Η θερμοκρασία θα είναι αυξημένη όμως λόγω νοτιάδων.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα Παρασκευή, οι βροχές εστιάζονται στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο με τον καιρό να είναι αίθριος σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική θα έχουμε κάποιες τοπικές συννεφιές και ήλιο, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη επίσης θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκηςκαιρόςειδήσεις τώρακακοκαιρία