Καιρός|01.12.2022 16:13

Κακοκαιρία Άριελ: Μήνυμα από 112 και στους κατοίκους της Λήμνου – Σε επιφυλακή οι αρχές

Newsroom

SMS έστειλε στους κατοίκους της Λήμνου το 112, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως τις πρώτες βραδινές ώρες στην περιοχή τους με φόντο την επέλαση της κακοκαιρίας Άριελ.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρώτες βραδινές ώρες στη Λήμνο. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 με α.α. 17/2022 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "ARIEL", από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη 

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη μέχρι αργά το απόγευμα και στη συνέχεια θα βελτιωθεί.

Βροχές και καταιγίδες επικρατούν κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις.

Ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα φτάσει τους 15 με 18 βαθμούς, με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες να έχουμε στα νότια τμήματα της επικράτειας.

Στην Αττική ο μήνας έχει ξεκινήσει με αρκετές βροχές επίσης ενώ από μεσημέρι θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού και περίπου το μεσημέρι θα έχουν ηλιοφάνεια.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη αναμένουμε ιδιαίτερα άστατο καιρό, με βροχές κατά τόπους ισχυρές μέχρι το βράδυ.

Λίγες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αθήνα - Προβλήματα στην Εύβοια και σε πτήσεις 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαμε βροχές στην Αθήνα ωστόσο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα όπως αναφέρει η Ελευθερία Σπυράκη στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του Open.

Στην Πυροσβεστική υπήρξαν ελάχιστες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια το απόγευμα στα νότια προάστια και αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Σε συναγερμό ήταν Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Πιέρια και Χαλκίδα όπου εστάλησαν μηνύματα από το 112.

Προβλήματα ωστόσο υπήρξαν στην Εύβοια . Στα χωριά Οξύλιθος και στον δήμο Κύμης - Αλιβερίου στους δρόμους σχηματίστηκαν ποτάμια και μάλιστα γκρεμίστηκαν και τοιχία από τον όγκο της βροχής.

Το σημαντικό είναι πως δεν κινδύνεψαν άνθρωποι. Για αρκετές ώρες όμως οι κάτοικοι βρισκόντουσαν σε επιφυλακή για να αφήσουν τα σπίτια τους και να φύγουν σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open. 

Προβλήματα υπήρξαν παράλληλα και στις πτήσεις. Χαρακτηριστικά, μια πτήση από Μόναχο προς Αθήνα που ο πιλότος έκανε κύκλους πάνω από το Ελευθέριος Βενιζέλος και επιχείρησε δύο φορές να το προσγειώσει και δεν τα κατάφερε.

Τελικά το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη. Αυτό έγινε με τρεις συνολικά πτήσεις.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

smsκακοκαιρία112ειδήσεις τώρα