Καιρός|07.02.2023 09:31

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα σαρώνει Μαγνησία και Σποράδες: Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη-Δείτε φωτογραφίες

Newsroom

Κυριολεκτικά στα λευκά ξύπνησε ο νομός Μαγνησίας και η πόλη του Βόλου, με πυκνή χιονόπτωση που ξεκίνησε από το βραδύς και που θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση, τουλάχιστον μέχρι τις 10 το πρωί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων δίνουν κυριολεκτικά μάχη να κρατήσουν ολόκληρο το οδικό δίκτυο ανοικτό από άκρο σε άκρο, ενώ αποχιονιστικά και αλατιέρα των δήμων συνεπικουρούν στο δύσκολο έργο, αφού το χιόνι πέφτει ασταμάτητο.

Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα στην Μαγνησία ενώ τα μαθήματα θα διεξαχθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του webex για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με ενημέρωση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλειστά είναι τα σχολεία των Δήμων Βόλου, Σκοπέλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Σούρπης- Πτελεού. 

Δεν έγιναν δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Αθήνα

Κλειστή η εθνική οδό για Αθήνα με απόφαση της Τροχαίας Μαγνησίας , με αποτέλεσμα να μην διεξαχθούν τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας για Αθήνα, ενώ στο ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκης διεξάγονται κανονικά.

80 μηχανήματα της ΠΕ Μαγνησίας και Β. Σποράδων στους δρόμους για τον αποχιονισμό

Αποχιονιστικά, αλατιέρες, υδροφόρες βρίσκονται όλη την νύχτα στους δρόμους προσπαθώντας να κρατήσουν ανοικτούς όλους τους δρόμους της Μαγνησίας και του Πηλίου, όπως είπε η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου. Αλυσίδες απαιτούνται στο ΒΑ Πήλιο. Ωστόσο επειδή η χιονόπτωση συνεχίζει οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή και έχοντας αντιολισθητικές αλυσίδες.

Νησιά Σποράδων

Χωρίς προβλήματα τα νησιά των Σποράδων, αφού το κύμα κακοκαιρίας αυτή την φορά αφορά κυρίως στα Ανατολικά της Μαγνησίας. Τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκαν και προς ώρας δεν υπάρχουν προβλήματα.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίας στο Δήμο Αλμυρού, ενώ η χιονόπτωση είναι εντοπισμένη στα νότια του Αλμυρού πλήττοντας Πτελεό, Σούρπη και την ορεινή Ανάβρα.

Πηγή: Ertnews

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κλειστά σχολείαχιόνιαΣποράδεςΒόλοςειδήσεις τώραΚακοκαιρία Μπάρμπαρακακοκαιρία