Καιρός|16.03.2023 12:00

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες: Πού και πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου

Newsroom

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να σαρώσουν τη χώρα τις επόμενες ώρες, ενώ σε ισχύ βρίσκεται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που έχει εκδώσει η ΕΜΥ το οποίο επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα Πέμπτη (16-03-2023) και αύριο Παρασκευή (17-03-2023), προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Πέμπτη (16-03-2023)

  • μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
  • κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
  • από το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.
  • από το βράδυ στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την κεντρική και την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Β. Την Παρασκευή (17-03-2023)

  • στην Κρήτη, όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το πρωί του Σαββάτου (18-03-2023)
  • μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική και την ανατολική Στερεά.
  • μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.
  • μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Γ. Η Αττική ειδικότερα θα επηρεαστεί πρόσκαιρα από ισχυρές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (17-03-2023).

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται σήμερα Πέμπτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, στις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά διαστήματα από το μεσημέρι, στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και πάλι από το απόγευμα και στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια από το απόγευμα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 16 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη, στην Εύβοια και τις Κυκλάδες θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα ανατολικά και τα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακαιρόςΑττικήκακοκαιρίαΕΜΥ