Καιρός|03.04.2023 22:24

Κακοκαιρία ILINA: Πλημμύρες και πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη - Νέα μηνύματα από το 112

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Kακοκαιρία ΙLINA/ thesstoday
Kακοκαιρία ΙLINA/ thesstoday
Kακοκαιρία ΙLINA/ thesstoday
Kακοκαιρία ΙLINA/ thesstoday
Kακοκαιρία ΙLINA/ thesstoday

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία ILINA που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, με τη Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ποτάμια έχουν γίνει οι δρόμοι σε αρκετές περιοχές με αποτέλεσμα η κατάσταση στους δρόμους να γίνεται επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς. Μάλιστα, στάλθηκε και 112 στην περιοχή.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το thesstoday στην οδό Αλλατίνη στην περιοχή της Θέρμης, οι οδηγοί δυσκολεύονται να διασχίσουν τον δρόμο καθώς έχουν σχηματιστεί ποτάμια, ενώ η βροχή δεν έχει «κοπάσει» καθόλου.

Στα Κοιμητήρια της Θέρμης η ποσότητα των ομβρίων υδάτων ήταν αρκετή για να σχηματιστούν καταρράκτες, εμποδίζοντας τους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι απέφευγαν τα σημεία που το νερό ήταν αρκετό.

Λίγο πιο κάτω, στην οδό Γεννηματά, στο ρέμα της Πυλαίας, σχηματίστηκε μια μεγάλη λίμνη και για ακόμη μια φορά ένας οδηγός εγκλωβίστηκε από τον όγκο των νερών που “κατέβαιναν”. Μάλιστα ο οδηγός δε δίστασε να ανέβει στην οροφή του αυτοκινήτου του για να καλέσει την οδική βοήθεια

Προβλήματα και στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με καθυστερήσεις στις αφίξεις πτήσεων και μία ακύρωση προκάλεσε η κακοκαιρία.

Πτήσεις της Lufthansa από Μόναχο για Θεσσαλονίκη και της Ryanair από Στοκχόλμη για Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν στην Αθήνα, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία». Τελικά και οι δύο πτήσεις έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με πάνω από τρεις ώρες καθυστέρηση.

Πτήση της Aegean, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη αναγκάστηκε να επιστρέψει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με τρεις ώρες καθυστέρηση.

Τέλος, ακυρώθηκε πτήση της Ολυμπιακής από Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη.

Σηεμιώνεται ότι ήδη από το πρωί της Δευτέρας εστάλησαν μηνύματα από το 112 σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Θεσσαλονίκη, με προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες. «Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», τονίζεται στο μήνυμα.

Νέα μηνύματα από το 112

Η τελευταία προειδοποίηση από το 112 αφορά την Χαλκιδική, τη Θάσο και τις παραθαλάσσιες περιοχές σε Καβάλα και Ξάνθη, όπου αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) ως αργά βράδυ.

Σε ισχύ επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Για αύριο Τρίτη (04-04-2023) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά διαστήματα:

  1. στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
  2. μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και
  3. τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Τοπικά θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν

  1. σήμερα Δευτέρα (03-04-2023) στο ανατολικό Αιγαίο και
  2. τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (04-04-2023) στην περιοχή του Καστελλόριζου.

LIVE η πορεία της ILINA

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καιρόςκακοκαιρίαειδήσεις τώραΘεσσαλονίκη