Καιρός|16.05.2023 10:54

Με βροχές, ζέστη και... αφρικανική σκόνη οι επόμενες μέρες - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Με βροχές θα κυλήσει η Τρίτη, που θα έχουν ως αποτέλεσμα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη.  Ο καιρός αναμένεται να σταθεροποιηθεί από την Παρασκευή, αλλά την Κυριακή θα έχουμε νέο κύμα βροχών. Οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη οι βροχές θα ξεκινήσουν την Τρίτη από το Ιόνιο και κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αρχίσουν να μετατοπίζονται προς τα ανατολικά.


Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα είναι λιγότερο να πιθανό να εκδηλωθούν βροχές αλλά θα επικρατήσει συννεφιά.

Ο υδράργυρος στα δυτικά και βόρεια θα προσεγγίσει τους 24-26 βαθμούς Κέλσιου, ενώ στα ανατολικά και νότια θερμοκρασίες κοντά στους 26-28 βαθμούς Κέλσιου.

Στην Αττική οι συννεφιές το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ των 17-28 βαθμών Κέλσιου. Σε μεγάλο τμήμα της Αττικής οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες μέχρι αργά το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ των 16-24 βαθμών Κέλσιου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος με λιγότερες βροχές. Οι άνεμοι θα επιμείνουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με τοπικά ισχυρές εντάσεις.

Την Πέμπτη θα δούμε αρκετές βροχές στα βορειοανατολικά τμήματα. Ο καιρός θα βελτιωθεί Παρασκευή και Σάββατο, ωστόσο θα υπάρχει και πάλι αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Την Κυριακή ο καιρός θα ξαναχαλάσει, με λασποβροχές να σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοκαιρίαειδήσεις τώρααφρικανική σκόνηΚλέαρχος Μαρουσάκηςβροχή