Καιρός|12.07.2023 22:40

Καύσωνας Κλέων: Κορυφώνεται η αύξηση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να χτυπά «κόκκινο» - Πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα κορυφωθεί καύσωνας που πλήττει τη χώρα μας, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 43 βαθμούς Κέλσιου. Οι καιρικές συνθήκες θα αρχίσουν να ομαλοποιούνται από το απόγευμα του Σαββάτου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς θα κατεβαίνουν κάποιες ψυχρές αέριες μάζες που θα ρίξουν τη θερμοκρασία, ωστόσο μέχρι τότε όλοι θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη, αύριο Πέμπτη 13 Ιουλίου ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 40 βαθμούς στην περιοχή της Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και την Ανατολική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα κινηθεί γύρω στους 37-39 βαθμούς Κέλσιου.

Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση την Κυριακή

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου οι καιρικές συνθήκες θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολες, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει έως τους 43 βαθμούς Κέλσιου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας προς το εσωτερικό της Δυτικής Στερεάς, το Αγρίνιο προς την περιοχή της Βοιωτίας, στη λίμνη της Κωπαΐδας και την Αργολίδα, που ο υδράργυρος θα αγγίζει τους 42 βαθμούς Κέλσίου. Στην Αθήνα θα έχουμε 40-41 βαθμούς Κέλσιου.

Πώς θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 15 Ιουλίου το θερμό κύμα θα φύγει από τη βόρεια Ελλάδα, και μαζί του θα πέσουν κάπως και οι ακραίες θερμοκρασίες. Ωστόσο, ο υδράργυρος θα παραμείνει στο «κόκκινο» στο ύψος της Θεσσαλίας και πιο Νότια, όπου θα έχουμε 40 -43  βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου τα μελτέμια στο Αιγαία θα κυριαρχήσουν και οι ακραίες θερμοκρασίες θα περιοριστούν δυτικά και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο. Ωστόσο, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι αυξημένος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

υψηλές θερμοκρασίεςκαύσωναςειδήσεις τώραζέστηθερμοκρασία