Καιρός|14.07.2023 22:05

Καύσωνας Κλέων: Δύσκολη νύχτα με τις θερμοκρασίες στα ύψη - Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την κορύφωση του θερμού κύματος

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο από άκρη σε άκρη της χώρας, καθώς ο καύσωνας Κλέων βρίσκεται στην κορύφωσή του. Οι πολίτες στο κέντρο της Αθήνας στην πλειονότητά τους, ήταν εξοπλισμένοι με ομπρέλες, καπέλα και σπρέι δροσιάς, για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα. Άλλοι αναζητούσαν ανάσες δροσιάς στη σκιά και άλλοι στο συντριβάνι.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη η νύχτα της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου θα είναι δύσκολη στα αστικά κέντρα, καθώς η θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση βόρεια τμήματα η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 40-43 βαθμούς Κελσίου, ενώ η κατάσταση θα είναι δύσκολη στα κεντρικά ηπειρωτικά. Ο καύσωνας αναμένεται να αρχίσει την υποχώρησή του από το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ένα νέο κύμα ζέστης ενδέχεται να σαρώσει τη χώρα με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς.

Ακραίες θερμοκρασίες την Παρασκευή στη χώρα

Στην Ακρόπολη η ζέστη ήταν αποπνικτική με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 41 βαθμούς Κελσίου, παρόλα αυτά οι ξένοι επισκέπτες δεν πτοήθηκαν. Κλιμάκιο του Ερυθρού σταυρού και σήμερα βρέθηκε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και μοίραζε δωρεάν μπουκαλάκια νερό λόγω του καύσωνα στους τουρίστες.

Κατέρρευσε τουρίστρια λόγω καύσωνα

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν μία τουρίστρια δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω του καύσωνα. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γυναίκα η οποία λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Ακρόπολη. Για την ασφάλεια των επισκεπτών αποφασίστηκε λόγω της αφόρητης ζέστης η Ακρόπολη να κλείσει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Από νωρίς το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο στην Ακρόπολη επικρατούσε το αδιαχώρητο με επισκέπτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Στις 12 η ώρα η Ακρόπολη έκλεισε λόγω του καύσωνα. Οι προστατευτικές μπάρες έκλεισαν, οι πόρτες κλείδωσαν και ο κόσμος άρχισε μαζικά να αποχωρεί. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφτασαν μέχρι την είσοδο της Ακρόπολης ανεβαίνοντας άδικα τη μεγάλη ανηφόρα μέσα στη ζέστη. Δεν υπήρχε κανείς στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου να τους ενημερώσει ότι οι πύλες της Ακρόπολης έκλεισαν λόγω του καύσωνα.

Και στη Θεσσαλονίκη αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα και στη Θεσσαλονίκη. Ο παραλιακός πεζόδρομος της πόλης άδειασε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ξένα δίκτυα όπως το Sky News και το BBC έκαναν εκτενή αναφορά για το κύμα καύσωνα στην χώρα μας.

ζέστηειδήσεις τώραΚλέαρχος Μαρουσάκηςυψηλές θερμοκρασίεςκαύσωνας