Καιρός|17.07.2023 19:46

Μαρουσάκης: «Επιμένουν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες - Το βράδυ θα δούμε να εξασθενίζουν»

Newsroom

Για το πως θα εξελιχθούν τις επόμενες ώρες οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εξέλιξη των πυρκαγιών σε Λουτράκι και Λαγονήσι μίλησε στην τηλεόραση του OPEN, ο μετεωρολόγος του σταθμού Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως είπε οι επόμενες ώρες θα συνεχίσουν να είναι δύσκολες, καθώς οι άνεμοι θα εξασθενίσουν μόνο προς το βράδυ και ιδιαίτερα τα ξημερώματα.

«Οι πολύ δυνατοί άνεμοι θα επιμείνουν μέχρι το βράδυ προσεγγίζοντας τα 7 μποφόρ. Κοντά στις 9 -10 το βράδυ θα δούμε μια μικρή υποχώρηση των ανέμων, θα πάμε σταδιακά κοντά στα 5-6 μποφόρ και από τις 12-1 όσο θα πηγαίνουμε προς τα ξημερώματα θα πέσει ο άνεμος κοντά στα 4 -5 μποφόρ» ανέφερε.

Δείτε όλες τις εξελίξεις με τις φωτιές στο liveblog του ethnos.gr. 

Πρόσκαιρη η εξασθένιση των ανέμων

Η εξασθένιση των ανέμων όμως θα είναι πρόσκαιρη υποστήριξε ο κ. Μαρουσάκης καθώς και αύριο υποστήριξε η ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη. «Και αύριο θα είναι και πάλι μια πολύ δύσκολη ήμερα καθώς μετά την ανατολή του ηλίου θα δούμε ανέμους κοντά στα 7 μποφόρ καθώς θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα μέγιστα μποφόρ κοντά στο μεσημέρι. Οι ισχυροί άνεμοι θα διαρκέσουν όλη την ημέρα» πρόσθεσε.

Έρχεται καύσωνας από την Τετάρτη

Εντωμεταξύ η εξασθένιση των ανέμων θα έρθει τις επόμενες ημέρες αλλά θα έρθει μαζί τους και ο καύσωνας με την αύξηση των θερμοκρασιών που ενέχει εξίσου κινδύνους. Όπως είπε «από Τετάρτη και Πέμπτη θα δούμε τους ανέμους να υποχωρούν σταδιακά αλλά το κυριότερο πρόβλημα θα είναι ότι τοπικά θα δούμε το θερμόμετρο να ξεπερνά και τους 40 βαθμούς»

Κλέαρχος ΜαρουσάκηςΣαρωνίδαειδήσεις τώραφωτιάΑνάβυσσοςφωτιά τώρα