Live blog - Φωτιά τώρα: Λεπτό προς λεπτό η μάχη με τις φλόγες στη χώρα

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
17.07.2023 23:10

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Τρίτη 18/7

17.07.2023 22:53

Επικίνδυνο το μέτωπο στα Δερβενοχώρια

17.07.2023 22:41

Οι δηλώσεις Κικίλια για τις φωτιές

«Είπε από αμέλεια, είτε από εγκληματική αμέλεια, είτε από εμπρησμό είχαμε 81 δασικές πυρκαγιές», σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στις 4 μεγάλες πυρκαγιές επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 οχήματα, ενώ από αέρος 23 αεροπλάνα και 18 ελικόπτερα

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι οι «αποζημιώσεις θα γίνουν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

«Πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε», είπε ο ίδιος και τόνισε ότι «ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους πυροσβέστες τους εθελοντές και όσους βοήθησαν στην κατάσβεση.

17.07.2023 22:38

Δύο συλλήψεις στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Δύο συλλήψεις στο Καπαρέλλι Βοιωτίας για άτομα που εκτελούσαν θερμές εργασίες, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

17.07.2023 22:26

Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα

Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα

Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα

17.07.2023 22:21

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε Δερβενοχώρια και λεωφόρο Μαρκόπουλου

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα, και στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Παράλληλα κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαρκόπουλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.

17.07.2023 22:12

Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Σαρωνικού

Αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Σαρωνικού θα παραμείνουν κλειστά λόγω της επιβαρυμένης με καπνό ατμόσφαιρας

17.07.2023 22:06

Ο καιρός και οι άνεμοι τις επόμενες ώρες

17.07.2023 22:03

Δηλώσεις Κικίλια για τις φωτιές

Δηλώσεις για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα θα πραγματοποιήσει στις 22:30 ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

17.07.2023 21:53

Αντιπυρικές ζώνες στα Δερβενοχώρια για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Δερβενοχώρια όπου μαίνεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο, μεγαλύτερο από 10 χιλιόμετρα κοντά στα χωριά Πάνακτος και Πράσινο, που καίει το παρθένο δάσος Παλαδώνη το οποίο αποτελεί το τελευταίο κομμάτι πρασίνου που είχε γλιτώσει από τις προηγούμενες φωτιές.

Διαβάστε αναλυτικά

17.07.2023 21:38

Επιστρέφει νωρίτερα ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες

17.07.2023 21:32

Σταμάτησαν τα εναέρια μέσα

Λίγο μετά τις 21:00, οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σταμάτησαν να επιχειρούν. Πλέον, το βάρος «πέφτει» στα επίγεια μέσα τα οποία θα επιχειρούν, όπως φαίνεται, όλο το βράδυ σε τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα. 

Πιο συγκεκριμένα, μάχη με τις φλόγες δίνεται αυτή τη στιγμή σε:

  • Σαρωνίδα
  • Δερβενοχώρια
  • Λουτράκι

Τα εναέρια μέσα αναμένεται να επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας.

17.07.2023 21:14

Ανδρουλάκης: Πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή

«Η σκέψη μας είναι κοντά στους κατοίκους στη νοτιοανατολική Αττική, στο Λουτράκι και στα Δερβενοχώρια, που δοκιμάζονται και παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους, καθώς και σε πυροσβέστες και εθελοντές, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα.

Αυτή τη στιγμή πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή και εύχομαι σύντομα να ελεγχθούν οι πυρκαγιές».

17.07.2023 21:01

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού για τις φωτιές

«Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, τη Βοιωτία και την Κορινθία.

Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές.

Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα, πάντα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την Πολιτική Προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, είναι κι αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημά μας είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές που θα υποστούμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες»

17.07.2023 20:58

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες για φωτιές: Πρώτο μέλημα η ανθρώπινη ζωή - Θα δοθούν αποζημιώσεις

Δηλώσεις για τις φωτιές που πλήττουν τη χώρα έκανε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε ότι πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα την πρώτη δύσκολη του φετινού καλοκαιριού.

«Να διαβεβαιώσω όλους όσους έπαθαν ζημίες ότι ο κρατικός μηχανισμός μετά την κατάσβεση θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να καταγράψει τις ζημιές», σημείωσε.

17.07.2023 20:52

Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φωτιές από τις Βρυξέλλες

17.07.2023 20:42

Πού μπορούν να φιλοξενηθούν οι πληγέντες

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, αναφορικά με τις ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας των πολιτών των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από τις σημερινές πυρκαγιές ενεργοποιεί ενιαίο μηχανισμό, ώστε οι πολίτες να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε αναλυτικά

17.07.2023 20:38

Καίγονται σπίτια στο Λουτράκι - Ισχυρές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, έχοντας τη συνδρομή δυνάμεων του στρατού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 135 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από οκτώ αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Μάλιστα, δύο από τα ελικόπτερα έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 40 άτομα ως πεζοπόρα τμήματα, καθώς και τέσσερα μηχανήματα έργων.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι σε αρκετές περιπτώσεις και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε αρκετά σπίτια.

17.07.2023 20:24

Οι αναζωπυρώσεις στην Αθηνών – Σουνίου

17.07.2023 20:20

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στα Δερβενοχώρια – Φοβούνται μην φτάσει στην Πάρνηθα – Συγκλονίζει βίντεο από το σημείο

Τεράστια είναι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για τη φωτιά που καίει από το απόγευμα της Δευτέρας (17/07) στα Δερβενοχώρια, και συγκεκριμένα στο Πάνακτο Βοιωτίας.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν  84 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Διαβάστε αναλυτικά

17.07.2023 20:16

Επικοινωνία Φάμελλου – Κικίλια

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, με πρωτοβουλία του επικοινώνησε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και ενημερώθηκε για όλα τα πύρινα μέτωπα και την εξέλιξη των επιχειρήσεων σε αυτά. Ο κ. Φάμελλος ζήτησε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και τόνισε την στήριξη του σε όσους και όσες επιχειρούν στο πεδίο, συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης και υποστηρίζουν τους πολίτες.

Επίσης, ο κ. Φάμελλος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σαρωνικού, Χρήστο Γκίνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή και εξέφρασε τη στήριξη του στο έργο του Δήμου και στους εθελοντές. Παράλληλα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, βρίσκεται από νωρίς στο σημείο της πυρκαγιάς στο Νέο Κουβαρά και είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, το δήμαρχο, στελέχη πολιτικής προστασίας και τους πολίτες.

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε Κορινθία και Βοιωτία, βρίσκονται επίσης σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τις δυνάμεις που επιχειρούν στα μέτωπα. Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή προέχει το έργο της πυρόσβεσης, η ασφάλεια των πολιτών και όσων επιχειρούν στην πυρόσβεση, αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών»

17.07.2023 20:15

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια:

Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Επί της επαρχ. οδού Ελευσίνας - Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα.
  • Επί της οδού Φυλής από την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών
  • Επί της επαρχ. οδού Οινόης – Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ

17.07.2023 20:14

Νέα ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, στο Λουτράκι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να μην περάσει η φωτιά την Εθνική Οδό

Αναφορικά με τη φωτιά στα Δερβενοχώρια ο κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις προκειμένου να περιοριστούν οι φλόγες

17.07.2023 20:09

81 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

17.07.2023 20:08

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα

Λίγο μετά τις 20:00, δόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα

17.07.2023 20:03

Εντολή για μετακίνηση δυνάμεων στα Δερβενοχώρια

Εντολή για να μετακινηθούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Μακεδονία στα Δερβενοχώρια προκειμένου να επιχειρήσουν στη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή και χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη, καθώς αν δεν αντιμετωπιστεί ενδέχεται οι φλόγες να φτάσουν στην Πάρνηθα.

17.07.2023 19:59

Δερβενοχώρια: Κίνδυνος να φτάσει η φωτιά στην Πάρνηθα

Το μέτωπο της φωτιάς εξελίσσεται σε δασική έκταση ενώ δεν απειλούνται κατοικίες. Οι Αρχές προσπαθούν η φωτιά να μην περάσει στην Πάρνηθα, με την οποία γειτονεύει η περιοχή, και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται.

17.07.2023 19:55

Αφέθηκε ελεύθερος ο άνδρας που είχε προσαχθεί

Ελεύθερος αφέθηκε ο άνδρας που προσήχθη νωρίτερα ως ύποπτος για τη φωτιά στον Κουβαρά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο σε βάρος του

17.07.2023 19:49

Αναζωπυρώσεις στην Αθηνών-Σουνίου

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος, καθώς υπάρχουν ισχυρές ριπές ανέμων

17.07.2023 19:48

«Στείλτε εναέριες ενισχύσεις»

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Σφίγγεται η καρδιά σου. Έχουν καεί τα πάντα σε όλη την περιοχή. Οι φλόγες πέρασαν από παντού, από όλους τους οικισμούς, που ευτυχώς έχουν εκκενωθεί. Δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα των ζημιών σε σπίτια και περιουσίες αυτή τη στιγμή» μας λέει ό τ. δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στις 6 μ.μ., προσθέτοντας:

«Όλο το πύρινο μέτωπο που είχε από την αρχή σκαρφαλώσει στην κορυφογραφή του Πάνιου 'κύλισε' με όλο το εύρος του πίσω από το βουνό και κατέκαψε τα Καλύβια με κατεύθυνση προς Σαρωνίδα. Είναι απέραντη η έκταση της πυρκαγιάς και αδύνατος ο περιορισμός της», δηλώνει ο ίδιος. Αναφορικά με το καταφύγιο - κυρίως πουλιών - που διατηρεί η ΜΚΟ στη περιοχή, ο κ. Φιλίππου εκτίμησε ότι θα έτυχαν της φροντίδας των υπευθύνων της.

Ο δήμαρχος Χρήστος Γκίνης, περισσότερο ανήσυχος για τις συνέπειες της πυρκαγιάς στους οικισμούς Τραπουριά, Φοινικιά, Κίτιζα και Γαλαναίικα (όριο με Σαρωνίδα) ζητούσε την άμεση και απόλυτη απομάκρυνση των πολιτών.

Για τεράστιο πύρινο μέτωπο κατά μήκος της λεωφόρου Αναβύσσου έως τον Αγ Παντελεήμονα, στις παρυφές του όρους Σκόρδι (όριο Σαρωνίδας - Αναβύσσου) κάνει λόγο ο πρώην και νυν υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης. Έχουν κατακαεί τα πάντα στις ενδιάμεσες περιοχές Φοινικιά, Ολυμπιακό Χωριό, Όλυμπος Φέριζα, Τραπουριά), τόσο επάνω από τη λεωφόρο, όσο και κάτω, προσθέτει ο κ. Σοφρώνης, σημειώνοντας ότι έχουν αποτεφρωθεί αυλές, πέργκολες κλπ.. Παρατηρεί ότι οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης δεν μπορούν να πλησιάσουν στα σημεία όπου μαίνονται οι φλόγες, ενώ το ένα εναέριο μέσο που επιχειρεί την τελευταία ώρα, «παρόλο που λένε ότι επιχειρούν 12» όπως σημειώνει, δεν επαρκεί. Ο κ. Σοφρώνης απευθύνει έκκληση να σταλούν και άλλα εναέρια μέσα, «τώρα όμως», ώστε να καταστεί δυνατός ό έλεγχος του μετώπου πριν την νύχτα.

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την τύχη του οικισμού Μεγάλη Αυλή, μεταξύ Πέτα και Κερατέα στις παρυφές του Πάνιου όρους (από την ανατολική πλευρά) δηλώνει στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος Κερατέας, Θανάσης Μακροδημήτρης. Μας ενημερώνει ότι η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Έχει κατακάψει ένα μαντρί και ένα μικρό καλύβι, ενώ «με δικά μας μέσα σβήσαμε το ένα από τα δύο παρακείμενα εργοστάσια ανακύκλωσης» καταγγέλλει. Τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα εναέριο ή επίγειο μέσο πυρόσβεσης και ζητά ενισχύσεις. Στο ίδιο πνεύμα εκφράστηκε και ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Ηλίας Στουραΐτης, ο οποίος, από τον οικισμό Καλιμάκι της Κερατέας (ψηλά στο Πάνιο) επιβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχουν, ούτε ελικόπτερα ή καναντέρ τις τελευταίες 4 ώρες», όπως και επίγεια οχήματα πυρόσβεσης, τα οποία μεταφέρθηκαν προς Σαρωνίδα. «Επιχειρούμε μόνο με μια υδροφόρα το δήμου. Ζητάμε άμεση βοήθεια», δηλώνει ο ίδιος.

17.07.2023 19:34

Καίγονται σπίτια στο Λουτράκι

17.07.2023 19:31

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κουβαλούν ηλικιωμένη κατά την εκκένωση στον Νέο Κουβαρά

Στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ στο Facebook φαίνονται στιγμές από τη διάσωση ανθρώπων που δυσκολεύονται στην κίνηση, κατοικίδιων ακόμα και αλόγων που κινδύνευαν από τη φωτιά.

17.07.2023 19:24

Φωτιά στο Λαγονήσι: Εικόνες καταστροφής – Κάηκαν σπίτια

17.07.2023 19:12

Μέσα σε δυο ώρες η φωτιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα

Την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός στην ενημέρωση που έκανε το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως τόνισε η φωτιά στο Νέο Κουβαρά έχει καλύτερη εικόνα ενώ αποκάλυψε πως η φωτιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε 2 ώρες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού ως υπόπτου που ανακρίνεται.

Διαβάστε αναλυτικά

17.07.2023 19:11

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου

Κίνηση λόγω της φωτιάς

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε:

  • Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου από κόμβο Αγίων Θεοδώρων μέχρι κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου από κόμβο Αγίων Θεοδώρων μέχρι κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα

17.07.2023 19:05

Ανάβυσσος: Δραματική η κατάσταση στον ιππικό όμιλο

17.07.2023 19:02

Δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα μέτωπα της πυρκαγιάς

17.07.2023 18:56

Φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια

Φωτιά - Δερβενοχώρια

Φωτιά - Δερβενοχώρια

17.07.2023 18:53

Ανάβυσσος: Δραματικός απεγκλωβισμός ηλικιωμένων από το σπίτι τους

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων απεγκλώβισαν από το σπίτι τους στην Ανάβυσσο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

17.07.2023 18:52

Μήνυμα του 112 για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια

17.07.2023 18:48

Λουτράκι: Πλησιάζει την Εθνική Οδό η φωτιά

17.07.2023 18:46

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις συντρέχουν την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις συντρέχουν την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών σε Κουβαρά Αττικής, Περαχώρα Λουτρακίου και Καπαρέλλι Βοιωτίας με εναέρια και επίγεια μέσα, όπως επίσης  με ειδικά εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα τμήματα «Δευκαλίων» και «Ξενοκράτης»

17.07.2023 18:43

Η ενημέρωση από την πυροσβεστική για τα πύρινα μέτωπα – Μία προσαγωγή για την φωτιά στον Κουβαρά

17.07.2023 18:41

Η πρόγνωση του METEO για τους ανέμους στα μέτωπα

Σταδιακή εξασθένηση παρουσιάζουν οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα της Αττικής, της Κορινθίας, και Βοιωτίας σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η μέση ένταση των ανέμων στις 6 μ.μ. φτάνει τα 4-5 Μποφόρ, με ριπές έως 50 km/h και τοπικά έως 60 km/h στον μετεωρολογικό σταθμό της Κερατέας.

Για το διάστημα 6-8 μ.μ. το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr προβλέπει μικρή περαιτέρω πτώση της έντασης των ανέμων. Οι ριπές ανέμων από βόρειες διευθύνσεις στην περιοχή της Νότιας Αττικής στη μεγάλη πυρκαγιά του Κουβαρά προβλέπονται να μην ξεπεράσουν τα 60 km/h, ενώ αρκετά πιο ασθενείς θα είναι οι άνεμοι στις πυρκαγιές της Κορινθίας στο Λουτράκι και της Βοιωτίας στο Καπαρέλλι.

17.07.2023 18:35

Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, τέσσερις μεγάλες δασικές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα σε Νέο Κουβαρά, Δερενοχώρια, Λουτράκι, Καπαρέλλι

Σύμφωνα με όσα είπε, έχει γίνει προσαγωγή ενός υπόπτου για τη φωτιά στον Νέο Κουβαρά η οποία παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Στη φωτιά στον Νέο Κουβαρά επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα, 10 αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα.

Στη φωτιά στο Λουτράκι επιχειρούν 135 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό σε όλα τα μέτωπα υπάρχει σημαντική συνδρομή από τις Ένοπλες Δυνάμεις

17.07.2023 18:26

Συνδρομή των δυνάμεων του στρατού για την κατάσβεση

Διαβάστε αναλυτικά

17.07.2023 18:24

Νερό πισίνας αξιοποιείται για να σωθεί κατοικία από τις φλόγες

17.07.2023 18:23

Σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς ζώων από το πύρινο μέτωπο προς το Γαλάτσι

Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ζώων από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Νοτιοανατολική Αττική και την μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Σε συνεννόηση με δήμους και εθελοντές, αναζητούνται οχήματα τα οποία κατευθύνονται σε στάβλους και καταφύγια ζώων στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων και της Αναβύσσου προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο Γαλάτσι, στον χώρο των παλαιών λατομείων, όπου ο τοπικός Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φιλοξενηθούν ζώα.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Ειδική Γραμματεία απευθύνει έκκληση στους πολίτες της περιοχής όπου μαίνεται η φωτιά να εκκενώσουν τα καταφύγια μαζί με τα ζώα ακόμα και προληπτικά και προτρέπει να καλέσουν στο 2131364020 όσους χρειάζονται απεγκλωβισμούς ζώων και φορτηγά για τη μεταφορά τους.

«Ήδη έχουμε καταφύγια που έχουν καεί τα περισσότερα ζώα. Η κατάσταση μοιάζει όλο και πιο απελπιστική», αναφέρει η ανάρτηση.

Παράλληλα, έκκληση για φορτηγά ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια άλογα απευθύνει ο Ιππικός Όμιλος Καλυβίων «St. George». Οι στάβλοι βρίσκονται στο 10ο χλμ. της λεωφόρου Καλυβίων - Αναβύσσου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945013006

17.07.2023 18:20

Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο
  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.
  • Στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

17.07.2023 18:16

Καίγεται κτηνοτροφική εγκατάσταση στο Λουτράκι

17.07.2023 18:13

Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιήσει στις 18:20 η Πυροσβεστική για τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αττική, Βοιωτία και Λουτράκι

17.07.2023 18:11

Κάηκε καταφύγιο ζώων στο Λαγονήσι - Γλίτωσαν ελάχιστα ζώα

17.07.2023 18:02

Συνδρομή από τις Ένοπλες Δυνάμεις στα μέτωπα

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση στις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία, με πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, αλλά και ομάδες «Δευκαλίων» και «Ξενοκράτης».

Διαβάστε αναλυτικά

17.07.2023 18:01

Εικόνες μέσα από φλεγόμενο σπίτι στη Σαρωνίδα

17.07.2023 18:00

Διακόπηκε η κυκλοφορία του Προαστιακού προς Κιάτο

Στη διακοπή της κυκλοφορίας και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς Κιάτο προχώρησαν οι αρχές εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Hellenic Train, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Δευτερας διακόπηκε η κυκλοφορία με εντολή της αστυνομίας, του Προαστιακού προς το Κιάτο, εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον Σ.Σ. Αγίων Θεοδώρων.

Διαβάστε αναλυτικά

17.07.2023 17:55

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Δερβενοχώρια του νομού Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

17.07.2023 17:54

Διακοπή κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

17.07.2023 17:46

Μάχη με τις φλόγες και στη Σαρωνίδα

17.07.2023 17:43

Τα σημεία που επιχειρούν τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής στον Κουβαρά

17.07.2023 17:41

Δορυφορική εικόνα από τη φωτιά στον Κουβαρά

Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από το τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (16:45) της Δευτέρας 17.07.2023

Δορυφορική εικόνα από τη φωτιά στον Κουβαρά

17.07.2023 17:37

Φεύγουν τα άλογα από τον ιππικό όμιλο στην Ανάβυσσο

Εκκενώνεται ο ιππικός όμιλος στην Ανάβυσσο που μέχρι πρότινος παρέμεναν πάνω από 15 άλογα με υπεύθυνους του ομίλου και σκυλιά.

17.07.2023 17:35

Νέο 112 για τη φωτιά στο Λουτράκι: «Εκκενώστε προς Κόρινθο»

17.07.2023 17:32

Έκκληση για βοήθεια στον οικισμό Φέριζα

Έκκληση για βοήθεια από πυροσβεστικές δυνάμεις έκανε μέσω του OPEN ο αντιπρόεδρους του οικισμού, Γιώργος Φωτόπουλος τονίζοντας ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που τυλίγεται στις φλόγες.

Όπως είπε, οι φλόγες έχουν φτάσει 400 μέτρα από το κέντρο του οικισμού και καίγονται σπίτια

17.07.2023 17:28

Ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιου Καλπάκη για τη φωτιά στην Αττική

«Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, στην ασφάλεια τους, σε όσους κινδυνεύουν και βλέπουν να χάνονται οι κόποι μιας ζωής. Είναι στους πυροσβέστες, τους εθελοντές και σε όλους όσοι δίνουν υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες».

17.07.2023 17:27

Έκκληση για τα ζώα συντροφιάς: «Μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδιά σας»

«Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα. Κάθε ζωή έχει αξία. 

Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα επικοινωνήστε μαζί μας στο 2131364020»

17.07.2023 17:12

Φωτογραφίες από καμένα σπίτια στο Λαγονήσι

Φωτιά Κουβαράς - Καίγονται τα πρώτα σπίτια (gallery)

Φωτιά Κουβαράς - Καίγονται τα πρώτα σπίτια (gallery)

Φωτιά Κουβαράς - Καίγονται τα πρώτα σπίτια (gallery)

17.07.2023 17:07

Στις φλόγες σπίτια στο Λαγονήσι

17.07.2023 17:03

Εγκλωβισμένα άλογα σε ιππικό όμιλο στην Ανάβυσσο – Έφτασε στο σημείο η φωτιά

17.07.2023 17:00

Απόλυτη καταστροφή σπιτιού στο Λαγονήσι

17.07.2023 16:59

Ομάδα διάσωσης καθ'οδον για τους ιππικούς ομίλους

17.07.2023 16:55

Εντολή για κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου

Εντολή για διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και από τα δύο ρεύματα από τους Αγίους Θεοδώρους ως την Επίδαυρο λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο Λουτράκι

17.07.2023 16:52

Εκκενώνεται γηροκομείο στο Λουτράκι

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

17.07.2023 16:50

Νέα ειδοποίηση από το 112 για την εκκένωση στο Λαγονήσι

17.07.2023 16:44

Λαγονήσι: Καίγονται σπίτια στην οδό Σοφούλη

17.07.2023 16:43

Ανακοίνωση του δήμου Σαρωνικού - Πού μπορούν να βρουν καταφύγιο όσοι εκκένωσαν

17.07.2023 16:40

Διακοπή κυκλοφορίας σε περιοχές της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς στον Κουβαρά

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στον Νέο Κουβαρά Αττικής η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κοντινές περιοχές.

Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.
  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.
  • Στη λεωφόρο Μαρκοπούλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.
  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.
  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.
  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

17.07.2023 16:38

Σε πλήρη κινητοποίηση οι μηχανισμοί λόγω των πυρκαγιών

Σε πλήρη κινητοποίηση οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας του Α' και Β' βαθμού Αυτοδιοίκησης συνδράμουν με κάθε μέσο και έμψυχο δυναμικό την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο κατάσβεσης, της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Κουβαρά που βρίσκεται σε εξέλιξη, απειλώντας κατοικημένες περιοχές.

Η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με το αίτημα του ΠΣ, απέστειλε 12 υδροφόρες για την ενίσχυση της πυρόσβεσης ενώ και οι όμοροι δήμοι συμμετέχουν με πούλμαν οχήματα όλο το δυναμικό τους και εθελοντές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ το μέλος του τομέα Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Κερατέας Ντίνος Λιούμης έχουν αποσταλεί οχήματα και πούλμαν για την απομάκρυνση των κατοίκων, ότι εκκενώθηκε το Μοναστήρι και κρίσιμες περιοχές καθώς και ότι οχήματα και υδροφόρες με όλο το σώμα εργαζομένων, εθελοντών κλπ συμμετέχουν στη κατάσβεση με όλες τις δυνάμεις τους.

Ως «κόλαση» περιέγραψε ο επί δεκαετίες (τέως σήμερα) δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου το πύρινο τοπίο που συνεχώς εξαπλώνεται ταχύτατα κατά μήκος τουλάχιστον 3 χλμ. λόγω των ισχυρών ανέμων από Κουβαρά, σε Πέτα, Πάνειο Όρος, Καλύβια, Μελισσουργό και περιμετρικά των Καλυβίων προς Σαρωνίδα και Ανάβυσσο. Η πρώτη εκτίμηση του ήταν ότι ήταν αδύνατον να επιτευχθεί ο έλεγχος της καθώς ο ισχυρός άνεμος η υψηλή θερμοκρασία με το χαμηλό θαμνώδες ή ελαιόφυτο έδαφος δεν το επέτρεπαν. Το σκηνικό συμπληρώνεται από έντονους πυκνούς καπνούς που προκαλούν οι ισχυρές και εκρήξεις οι οποίες σημειώνονται στους πυλώνες ηλεκτοδότησης κάποιος εκ των οποίων ενδεχομένως ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως υπονόησε ο κ. Φιλίππου.

Στο ίδιο κλίμα της έντασης και αγωνίας εκφράστηκε και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ο οποίος προσέτρεξε άμεσα και με κάθε δυνατή βοήθεια εκ μέρους του Δήμου στην κατάσβεση της φωτιάς.

17.07.2023 16:34

Οι εικόνες από τη φωτιά στο Λουτράκι είναι αποκαρδιωτικές

17.07.2023 16:32

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε Νέο Κουβαρά και Λουτράκι

Στο σημείο επιχειρούν ως συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις συνολικά 119 αστυνομικοί από ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, περιπολικά άμεσης δράσης, τροχαίας, τάξης και ασφάλειας καθώς και διμοιρίες.

Την ίδια ώρα στο Λουτράκι επιχειρούν 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα.

17.07.2023 16:31

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση από Λαγονήσι προς Αθήνα και όχι προς παλαιά Φώκαια

17.07.2023 16:26

Οι φλόγες καταπίνουν σπίτια στο Λαγονήσι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, αρκετά σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στο Λαγονήσι Αττικής την ώρα που η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων

17.07.2023 16:22

Συγκλονιστικές φωτογραφίες απότη μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι

Φωτιά Λουτράκι (gallery)

Φωτιά Λουτράκι (gallery)

Φωτιά Λουτράκι (gallery)

17.07.2023 16:21

Έκκληση για εκκένωση ιππικού ομίλου - Κινδυνεύουν άλογα

17.07.2023 16:19

Έκκληση για την απομάκρυνση ζώων από καταφύγιο

17.07.2023 16:17

Φωτιά και στην Πάτρα

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι στην περιοχή του Λάππα Αχαΐας. Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση με τα μέτωπα να είναι διάσπαρτα.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, υπάρχει κίνδυνος και για τους διερχόμενους οδηγούς στην Ε.Ο Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης του Λάππα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, ενώ η τροχαία έχει αποκλείσει το σημείο.

17.07.2023 16:15

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τις φωτιές σε Κουβαρά, Λουτράκι και Βοιωτία

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα συγκαλέσει η Πολιτική Προστασία λόγω των δασικών πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχει η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ειδικότερα μεταξύ άλλων θα μετέχουν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, κιαι η Περιφέρεια Αττικής.

17.07.2023 16:14

Εκκενώθηκε κατασκήνωση στο Λουτράκι

Στο κλειστό γυμναστήριο μεταφέρθηκαν τα παιδιά από κατασκήνωση στο Λουτράκι, ενώ αυτή την ώρα εκκενώνεται και κέντρο αποκατάστασης, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με την υγεία του

17.07.2023 16:07

Συγκλονιστική εικόνα: Καίγονται σπίτια στον Νέο Κουβαρά

Φωτιά Κουβαράς - Καίγονται πρώτα σπίτια

17.07.2023 16:03

Βασιλακόπουλος: «Όσοι βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα να φορέσουν μάσκα»

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και ενταντικής θεραπείας δίνει οδηγίες στους πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με πυρκαγιές.

17.07.2023 16:01

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λουτράκι

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα. Η περιοχή κοντά στον Ισθμό, δεν είναι η πρώτη φορά που παραδίδεται στις φλόγες τις τελευταίες ημέρες. Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και βρίσκεται πάνω από την πόλη του Λουτρακίου.

17.07.2023 15:58

Μαρτυρία κατοίκου: «Έχουμε εγκαταλείψει το σπίτι μας, αρκετοί κάτοικοι είναι στην παραλία»

«Η έκταση είναι πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Η φωτιά έχει καβαλήσει όλο το βουνό. Υπάρχει πολύς άνεμος και κάνει περιδινήσεις. Πάρα πολύς καπνός, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Πολύ δύσκολη κατάσταση», περιέγραψε, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του OPEN ο Νίκος Φραγκής, κάτοικος Λαγονησίου. 

Όπως είπε κύριος Φραγκης αρκετοί κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία, ενώ  στη λεωφόρο Καλυβίων έχει σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά από αμάξια. «Έχουμε εγκαταλείψει το σπίτι μας. Δεχθήκαμε ένα μήνυμα πριν από περίπου μισή ώρα. Είμαστε στην παραλία τώρα. Είναι αρκετοί κάτοικοι. Αυτή τη στιγμή έχει σχηματιστεί  μια μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα στη λεωφόρο Καλυβιών. Κατεβαίνουν όλοι προς την παραλία».

Ο ίδιος, πάντως,  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένοι κάτοικοι της να έχουν μένει πίσω.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο

17.07.2023 15:54

Βίντεο από τη φωτιά στο Λουτράκι

17.07.2023 15:51

Φωτιά και στη Βοιωτία

Συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό Καπαρέλι στην Βοιωτία καθώς ξέσπασε φωτιά στην είσοδο του χωριού.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και σπρώχνουν τις φλόγες στο περιαστικό δάσος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να κινδυνεύουν σπίτια.

Στο μέτωπο τη φωτιάς βρίσκονται επίσης υδροφόρες των ΟΤΑ αλλά και χωματουργικά μηχανήματα.

17.07.2023 15:49

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο Λουτράκι

Εκδόθηκε μήνυμα 112 για προληπτική απομάκρυνση από περιοχές Καλλιθέα, Πευκί και Ειρήνη. Η έκταση που καίγεται είναι δασική. Οι δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την ώρα είναι 54 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

17.07.2023 15:48

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Αναβύσσου

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Νέο Κουβαρά Αττικής η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.

Υπενθυμίζεται ότι έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Λαυρίου, από τη Λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

17.07.2023 15:47

Συνεχείς εκρήξεις στον Νέο Κουβαρά: Βίντεο από τη στιγμή που πυλώνας της ΔΕΗ τυλίγεται στις φλόγες

Ανεξέλεγκτη καίει η μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας. Στο σημείο μάλιστα ακούγονται συνεχείς εκρήξεις καθώς οι φλόγες καίνε πυλώνες της ΔΕΗ οι οποίοι από τις υψηλές θερμοκρασίες ανατινάσσονται. Μια από αυτές τις εκρήξεις μάλιστα ακούστηκαν ζωντανά στην τηλεόραση του ΟPEN και καταγράφηκαν σε βίντεο.Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση ακόμα για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

17.07.2023 15:46

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής στο ethnos.gr: «Η φωτιά έχει ξεφύγει από τον έλεγχο»

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς με δήλωση του στο ethnos.gr στις 15:30 είπε:

«Η φωτιά έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Απειλούνται μεγάλες εκτάσεις που είναι δύσκολο να σας περιγράψω. Κυρίως όμως απειλούνται οι οικισμοί Πέτα και Μεγάλη Αυλή Κερατέας. Στο Πάνιο όρος η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Το μέτωπο είναι τεράστιο. Ζητάμε εναέρια μέσα. Μέλημα μας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Μετά η ασφάλεια των σπιτιών, των εργοστασίων αλλά και των υποδομών ενέργειας και αναφέρομαι στις κολώνες της ΔΕΗ. Η περιοχή εδώ έχει πολλά διάσπαρτα εργοστάσια που έχουν εύφλεκτα υλικά. Ζητάμε εναέρια μέσα. Μόλις τώρα βλέπω ένα ελικόπτερο. Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά αλλά ο αέρας δε βοηθάει καθόλου».

17.07.2023 15:44

Καίγονται τα πρώτα σπίτια στον Κουβαρά - Πάνω από 4 χιλιόμετρα το μέτωπο

«Καίγονται τα πρώτα σπίτια» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Λούκας, δήμαρχος Λαυρεωτικής επισημαίνοντας πως το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από τον Κουβαρά είναι πάνω από 4 χιλιόμετρα. Λίγο νωρίτερα και κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε στο Open πως έχουν προκληθεί ζημιές σε οχήματα και σπίτια.

Η μάχη της Πυροσβεστικήες είναι τεράστια για να ελέγξουν την μεγάλη φωτιά που καίει ακόμα ανεξέλεγκτη, προκαλώντας και εκρήξεις στην περιοχή, ενώ οι φλόγες έχουν κάψει και πυλώνες ρεύματος

Στο σημείο έχουν επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Διαβάστε αναλυτικά

17.07.2023 21:00

Δείτε live όλες τις εξελίξεις για τη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στον Νέο Κουβαρά και την κατάσταση σε όλα τα πύρινα μέτωπα στη χώρα. Λεπτό προς λεπτό η κατάσταση που επικρατεί στα μέτωπα και η μάχη της Πυροσβεστικής.