Καιρός|23.08.2023 17:32

Φωτιά τώρα: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι ισχυρές ριπές ανέμων - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέο επικίνδυνο φαινόμενο

Newsroom

Με κύριο χαρακτηριστικό τις απότομες εξάρσεις σε ό,τι αφορά στις ριπές των ανέμων θα εξελιχθούν οι καιρικές συνθήκες στα πύρινα μέτωπα που κατακαίουν τη χώρα για ακόμα μία ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική αναμένουμε τις επόμενες ώρες, μέχρι τις 20:00 το απόγευμα ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Μετά τις 22:00 το βράδυ, σιγά - σιγά οι έντονες ριπές ανέμου θα περιοριστούν, όμως οι άνεμοι θα ενισχυθούν και πάλι το πρωί της Πέμπτης.

Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι ισχυρές ριπές ανέμων

Οι ισχυρές ριπές ανέμων κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του OPEN.

Με δεδομένο ότι η ατμοσφαίρα είναι ιδιαίτερα ξερή στην επιφάνεια του εδάφους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και τις λειψυδρίας, τόσο στην περιοχή της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο (εκτός από τα υπάρχοντα τεράστια πύρινα μέτωπα) να ξεπηδούν συνεχώς και νέες εστίες φωτιάς.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέο επικίνδυνο φαινόμενο

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Παρασκευή θα προστεθεί ένας επιπλέον κίνδυνος καθώς αναμένεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες. Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς οι σταγόνες της βροχής μπορεί να εξατμίζονται πριν καλά καλά φτάσουν στην επιφάνεια του εδάφους, όμως οι κεραυνοί που θα τις συνοδεύουν, μπορεί να προκαλέσουν νέα μέτωπα φωτιάς.

φωτιά τώραπυροσβεστικήΠάρνηθαΑττικήφωτιάπυρκαγιάειδήσεις τώραάνεμοι