Καιρός|05.09.2023 17:16

Κακοκαιρία Daniel: «Σφοδρές βροχές μετά τις πυρκαγιές» - Στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η καταιγίδα που πλήττει τη χώρα

Newsroom

Στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία γίνονται εκτενείς αναφορές για την κακοκαιρία Daniel που πλήττει, τις τελευταίες ώρες, την Ελλάδα.

Όπως σημειώνουν, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τον ακραίο καύσωνα, ένα ακόμα ακραίο καιρικό φαινόμενο «χτυπά» την Ελλάδα. Το Reuters αναφέρεται στις πλημμύρες, σε σπίτια και δρόμους, αλλά και στον θάνατο ενός άνδρα μετά την κατάρρευση τοίχου λόγω του κύματος κακοκαιρίας.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι, η καταιγίδα πλήττει τη δυτική και την κεντρική Ελλάδα από τη Δευτέρα ενώ έχουν σημειωθεί εκατοντάδες κλήσεις σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για άντληση νερού λίγες μέρες μετά τον έλεγχο της φονικής πυρκαγιάς που έκαιγε για περισσότερες από δύο εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το Associated Press, που επίσης αναφέρεται στον θάνατο του άνδρα, τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα, «Σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες στην κεντρική Ελλάδα». Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η αστυνομία διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους, καθώς μια σφοδρή καταιγίδα έπληξε το κέντρο της χώρας και ορισμένα από τα νησιά της, μετατρέποντας τους δρόμους σε πλημμυρισμένους χειμάρρους. Συνεχίζοντας, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ένας άνδρας στον Βόλο σκοτώθηκε όταν ένας τοίχος έπεσε πάνω του. Ένας ακόμη άνδρας αγνοείται.

Η Daily Mail κάνει λόγο για τη «συγκλονιστική στιγμή που αυτοκίνητο ξεβράστηκε στη θάλασσα καθώς καταρρακτώδης βροχή πλήττει την Ελλάδα, προκαλώντας φονικές πλημμύρες, ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας».

νεκρόςπυροσβεστικήπλημμύρεςδιεθνή ΜΜΕαγνοούμενοςκακοκαιρίαειδήσεις τώρα