Μαρουσάκης: Γιατί ο Νοέμβριος είναι ο πιο επικίνδυνος καιρικά μήνας - Τι θερμοκρασίες θα έχουμε το επόμενο διάστημα
NewsroomΓια θωράκιση της χώρας προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης καθώς η κακοκαιρία Daniel δεν είναι η μόνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα καθώς όπως αναφέρει οι επόμενοι 2,5 μήνες είναι πιο επικίνδυνοι.
Όπως αναφέρει στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο μετεωρολόγος: «Το φθινόπωρο είναι μπροστά μας, οι θάλασσες είναι πολύ ζεστές και καθώς περνάνε τα συστήματα κακοκαιριών από τα βορειότερα τμήματα, είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε και πάλι συστήματα βαρομετρικά χαμηλά που μπορούν να δώσουν συστήματα στη χώρα μας. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε και όσο η φύση μας δίνει περιθώριο πρέπει να οργανωθούμε».
«Ο Νοέμβριος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας γιατί τότε έρχεται πιο ψυχρός αέρας, αλληλοεπιδρά με τις θαλάσσιες εκτάσεις, που είναι ακόμα πιο θερμές και δημιουργούν έντονες κακοκαιρίες», σημειώνει και τονίζει πως:
«Έχουμε μπροστά μας 2,5 μήνες αρκετά πιο επικίνδυνοι και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπ όψιν μας».
Για τον καιρό τις επόμενες ημέρες αναφέρει πως οι δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά το επόμενο 24ωρο ενώ η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
«Τις επόμενες ημέρες 7-10 ημέρες δεν θα μας απασχολήσει κάποιο αξιόλογο κύμα κακοκαιρίας που θα μπορούσε να δώσει φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές», είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
- Τραγικός ο απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου και σκάφους του Λιμενικού στη Χίο: 15 νεκροί και 25 τραυματίες, απέβαλαν δύο έγκυες
- Νέοι συρμοί σε... δόσεις στην Αθήνα: Αναβαθμίσεις υφισταμένων για ανακούφιση του κορεσμένου συστήματος
- Συνταγματική αναθεώρηση: Γιατί δεν χάνεται η διαδικασία ακόμη κι αν η νέα Βουλή διαρκέσει μία μέρα
- Η γραμμή περί «χάους» που παράτησε ο Μητσοτάκης, ο «δίκοπος» αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν Βενιζέλος-Στυλιανίδης