Καιρός|02.11.2023 12:37

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από την Παρασκευή

Newsroom

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (03-11-23) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πού θα χτυπήσει η τριήμερη κακοκαιρία

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (03-11-23)

α. Από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.
β. Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

«Ποτάμι» η Πάτρα, εγκλωβίστηκε γυναίκα κάτω από γέφυρα

Σφοδρή βροχόπτωση πλήττει ηδη από το πρωί της Πέμπτης την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την πόλη σε ποτάμια μετατράπηκαν για ακόμη μία φορά κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας (Αγ. Ανδρέου, Όθωνος Αμαλίας) και ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου.

Στην οδό Σολωμού πλημμύρισαν δρόμοι και οι καταστηματάρχες με τις σκούπες τους προσπαθούν να εμποδίσουν τα νερά να μπουν στα μαγαζιά τους.

Σύμφωνα με το tempo24, από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν οι χώροι του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείου του Ρίου.

Πλημμυρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί στην περιοχή Τσαούση και σε άλλες γειτονιές της Πάτρας.

Εγκλωβίστηκε γυναίκα σε γέφυρα στο Ρίο

Εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας στο Ρίο, ο δρόμος κάτω από τη γέφυρα στο Ακταίο πλημμύρισε μέσα σε 10 λεπτά και μία γυναίκα οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της.

Ένας άνδρας που ερχόταν πίσω της και είχε σταματήσει, κολύμπησε για να φθάσει κοντά της και κατάφερε να την απεγκλωβίσει.

Ανεμοστρόβιλος στα Καμίνια

Λόγω των έντονων φαινομένων δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στα Καμίνια, παρασύροντας δέντρα, υπόστεγα και κεραμίδια από σκεπές.

Μαρουσάκης για κακοκαιρία «Π»: Έρχεται γραμμή λαίλαπας

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη ο καιρός αλλάζει από σήμερα, Πέμπτη, καθώς ξεκινά μια σύντομη κακοκαιρία, η οποία θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. 

Συγκεκριμένα, σε όλα τα δυτικά τμήματα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο θα κυριαρχήσουν οι βροχές. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν και πιο δυτικά και θα επηρεαστεί ένα τμήμα της Θεσσαλίας, η Μακεδονία, η Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, χωρίς να είναι έντονα τα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια και τοπικά θα υπάρξουν συννεφιές. Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι μπορεί να υπάρξουν βροχοπτώσεις ωστόσο από το απόγευμα θα φτιάξει ο καιρό.

Έρχεται γραμμή λαίλαπας το Σαββατοκύριακο  - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσουμε μια γραμμή λαίλαπας. Θα είναι αρκετά σφοδρά τα φαινόμενα και θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά προς τα νότια, νοτιοανατολικά τμήματα. Δηλαδή περνά ένα ψυχρό μέτωπο και συγκρούονται δύο αέριες μάζες, ο ψυχρός και θερμός αέρας στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Πολλές βροχές αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου και θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης το πέρασμα της κακοκαιρίας είναι σύντομο αλλά μπορεί να είναι έντονο με έντονες βροχές, χαλαζοπτώσεις και πτώσεις κεραυνών.

ΕΜΥκαιρόςέκτακτο δελτίο καιρούέκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού