Καιρός|20.11.2023 10:19

Μαρουσάκης: Καλός ο καιρός σήμερα αλλά μετά πάλι βροχές - Πότε ξεκινάει νέα κακοκαιρία και πόσο θα διαρκέσει

Newsroom

Η ημέρα ξεκίνησε σήμερα με πολύ κρύο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες είναι μονοψήφιες για πολλές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού ενώ στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν περιοχές που καταγράφουν βαθμούς κάτω από το μηδέν. Καθώς θα εξελιχθεί η ημέρα, ωστόσο, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, με εξαίρεση τα κεντρικά δυτικά και βόρεια όπου προς το απόγευμα θα υπάρχουν συννεφιές και για άλλο ένα 24ωρο ο υδράργυρος θα είναι σε υψηλές τιμές και θα ξεπεράσει τοπικά ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο ισχυρός βοριάς περιορίζεται στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα και στη συνέχεια ο άνεμος θα αρχίσει να στρέφεται σε νότιο. Αυτό δείχνει πως πλησιάζει μια  διαταραχή που θα δώσει βροχές από αύριο, Τρίτη, και στη συνέχεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. 

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει τις επόμενες ώρες, ενώ ο υδράργυρος ξεκινά από τους 7 βαθμούς και από αργά το μεσημέρι θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ο άνεμος έχει εξασθενίσει και δεν θα ξεπερνά σε εντάσεις τα 4-5 μποφόρ. Συννεφιές θα υπάρξουν προς το βράδυ και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 19 βαθμούς, παρ΄ότι είναι τσουχτερό το κρύο το πρωί.

Νέα κακοκαιρία έως και την Παρασκευή 

Αύριο, Τρίτη, προς το βράδυ θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρα καταιγίδες στα πιο δυτικά τμήματα. Πρόκειται για ένα κύμα κακοκαιρίας που θα μας απασχολήσει καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μέχρι και την Παρασκευή.

Οι βροχές την Τετάρτη θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές και τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται προς τα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ο άνεμος θα ενισχυθεί.

Η θερμοκρασία πάντως θα είναι καλή για την εποχή, έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ειδήσεις τώρακαιρός στην Ελλάδακαιρός σήμερακακοκαιρίαυψηλές θερμοκρασίεςκρύο