Καιρός|24.01.2024 19:26
Κακοκαιρία: Το 21% της χώρας ντύθηκε στα λευκά - Δείτε χάρτη με τις χιονοπτώσεις
NewsroomΤα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στη χώρα μας στις 22 Ιανουαρίου αποκαλύπτουν ότι περίπου το 21% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας είχαν ντυθεί στα λευκά.
Μάλιστα, το ποσοστό χιονοκάλυψης ξεπέρασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2023 για το τρίτο 10ήμερο του Ιανουαρίου. Πρόκειται για την 4η πιο εκτεταμένη χιονοκάλυψη για αυτή την περίοδο του έτους, από το 2005.
Το παρακάτω γράφημα δείχνει αριστερά την κατανομή της χιονοκάλυψης με λευκό χρώμα και δεξιά παρουσιάζεται η χρονοσειρά των δορυφορικών καταγραφών τον φετινό χειμώνα (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή) και οι αντίστοιχες μέσες ημερήσιες τιμές (λευκή γραμμή) που υπολογίστηκαν από τα δεδομένα της περιόδου 2004-2023.
Διαβάστε ακόμη
- Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 - Έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όπως χθες η Ισπανία
- Μάστιγα το burnout στο ΕΣΥ: Κι άλλοι γιατροί στο δρόμο της Δικαιοσύνης μετά τη δικαίωση συναδέλφου τους
- Τέσσερα ελληνόκτητα πλοία δέχτηκαν επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα και στο Ομάν: Εγκαταλείφθηκε δεξαμενόπλοιο
- «Ζημιά από ξένο αντικείμενο» βλέπει ο CEO της Ryanair για το ατύχημα στην πτήση από Θεσσαλονίκη