Καιρός|29.01.2024 17:00

Κακοκαιρία Avgi: Στα λευκά η Εύβοια - Χωριό «θάφτηκε» στο χιόνι

Newsroom

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Εύβοια από το απόγευμα της Κυριακή με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση του σε αρκετές περιοχές του νομού, ενώ η κακοκαιρία Avgi είναι σε εξέλιξη.

Ορεινά χωριά όπως η Σέτα, η Στενή, αλλά και σχεδόν όλα τα χωριά στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, Γαλτσάδες, Καματριάδες, Σίμια, Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης και Μηλιές έχουν ντυθεί στα λευκά.

Στο χωριό Κερασιά το περισσότερο χιόνι 

Το χωριό Κερασιά, έχει δεχτεί το περισσότερο χιόνι στην Εύβοια είναι στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, όπως φαίνεται στο βίντεο του evima.gr, το πυκνό χιόνι που πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει καλύψει τα πάντα.

Τα συνεργεία των δήμων βρίσκονται στους δρόμους, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί. Στον Άγιο η κυκλοφορία των οχημάτων  γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιονόπτωση ενδεικτικά σημειώνεται στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στις ορεινές περιοχές πάνω από την πόλη.

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας και αναμένεται να κορυφωθεί με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, την παγωνιά και τα χιόνια, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

χιόνιαχιόνικακοκαιρίαΕύβοιακακοκαιρία Avgiειδήσεις τώρα