Καιρός|29.01.2024 20:28

Κακοκαιρία Avgi: Που θα χιονίσει στην Αττική - Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ώρες

Newsroom

Χιονοκαιρία εξπρές χαρακτηρίζει την κακοκαιρία Avgi ο μετεωρολόγος του OPEN στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, Κλέαρχος Μαρουσάκης η οποία δεν αποκλείεται στο πέρασμά της να αφήσει προβλήματα.

Μέσα στη νύχτα και καθ’ όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας οι χιονοπτώσεις θα αφορούν τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Κυρίως την ανατολική και νότια Θεσσαλία και την Βοιωτία. Η χιονόπτωση εντοπίζεται σε υψόμετρο κοντά στα 100-200 μέτρα ενώ στην Αττική και την Εύβοια στα 300-400 μέτρα. Τα επίπεδα χιονόπτωσης στην Κρήτη ανεβαίνουν, όπου μιλάμε κυρίως για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Αύριο το μεσημέρι παρατηρείται ύφεση των φαινομένων ενώ σταδιακά θα υποχωρήσει η κακοκαιρία.

Η Αττική στο επίκεντρο

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το φαινόμενο μέσα στη νύχτα στην περιοχή της Αττικής. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται απόψε στα υπερβόρεια του νομού: Κηφισιά, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο ενώ μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο βορειοδυτικό τόξο (Βίλια, Ερυθρές). Εκεί παρατηρείται χιονόπτωση σε χαμηλά υψόμετρα με μεγάλη διάρκεια. Από απόψε πάντως μέχρι και αύριο το μεσημέρι τα υπερβόρεια και βορειοδυτικά της Αττικής θέλουν μεγάλη προσοχή, επιμένει ο κ. Μαρουσάκης.

Τέλος, οι άνεμοι θα πνέουν με μεγάλη ένταση, αύριο και Τέταρτη. Τα μποφόρ θα ξεπεράσουν τοπικά τα 7 και 8 μποφόρ ενώ θα υπάρξει και απαγορευτικό στο Αιγαίο.

χιόνιειδήσεις τώραειδήσειςκακοκαιρίαΑττικήχιονιάςκακοκαιρία Avgi