Καιρός|25.02.2024 18:30

Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες: Πότε θα βρέξει στην Αττική

Newsroom

Σταδιακά επιδεινώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι έντονα σύμφωνα με το meteo, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και νότια ενώ οι άνεμοι έως 7-8 μποφόρ.

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τη Δευτέρα

Για αύριο (26/02), αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής κυρίως σε τμήματα της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς (πιθανώς και της Αττικής), της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλίας, των Κυκλάδων, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Νότιας Κρήτης.

Έρχονται χαλαζοπτώσεις και λασποβροχές

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νότια. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια, όπου αναμένονται και λασποβροχές. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες και να περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου), 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Ελλάδα (από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο), 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Τι θα γίνει στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

βροχέςβροχοπτώσειςκαταιγίδεςειδήσεις τώραειδήσειςχαλάζι