Καιρός|17.04.2024 08:29

Μαρουσάκης: Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης και κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Newsroom

Καθαρίζει σήμερα, Τετάρτη, σταδιακά ο ουρανός από την αφρικανική σκόνη με ένα νέο επεισόδιο να έρχεται την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, έρχεται και ένα κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες τις ερχόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές

Συγκεκριμένα, η αφρικανική σκόνη θα επιμείνει σήμερα στην κεντρική και νότια Ελλάδα όπου θα είναι πιο αυξημένες οι συγκεντρώσεις. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται πολλές βροχές ενώ πέφτει αισθητά και η θερμοκρασία. Η διαταραχή θα δώσει φαινόμενα προς τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ λασποβροχές θα έχουν περισσότερη ένταση προς τα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα, ενώ δεν αποκλείονται και καταιγίδες.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σήμερα, στην Αττική θα κυριαρχήσουν οι συννεφιές ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν πρόσκαιρα και ασθενείς λασποβροχές. Ο άνεμος θα έχει ισχυρές εντάσεις στα πιο θαλάσσια τμήματα. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 26 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για βροχές και λασποβροχές, με τον νοτιά να κυριαρχεί με ισχυρές εντάσεις μέχρι το απόγευμα. Μέχρι 26 βαθμούς θα δείξει και η θερμοκρασία.

Αλλαγή του καιρού – Σε ποιες περιοχές θα πέσει μεγάλο όγκος νερού

Από την Παρασκευή έρχονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Το Σάββατο θα είναι καλός ο καιρός, ωστόσο επιδεινώνεται και πάλι Κυριακή – Δευτέρα όπου αναμένεται και νέο κύμα αφρικανικής σκόνης.

Προσοχή χρειάζεται στην περιοχή της Χαλκιδικής, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς θα πέσει μεγάλο όγκος νερού καθώς και το βόρειο βορειανατολικό Αιγαίο.

βροχέςκαιρός στην Ελλάδααφρικανική σκόνηκαταιγίδεςκαιρός σήμερα