Καιρός|19.04.2024 22:45

Και χιονοθύελλα έφερε η νέα κακοκαιρία - Εντυπωσιακό βίντεο από τη Βασιλίτσα

Newsroom

Και χιονοπτώσεις έφερε το νέο κύμα κακοκαιρίας που «χτυπάει» τη χώρα, με το τοπίο στη Βασιλίτσα, τις τελευταίες ώρες, να έχει γίνει λευκό!

«Χιονοθύελλα κατά διαστήματα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Θέση καταφύγιο 1850», αναφέρει το Forecast Weather Greece σε ανάρτηση στο Facebook.

Το εντυπωσιακό βίντεο

 

Το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που «σφυροκοπάει» τη χώρα τις τελευταίες ώρες, ξεκίνησε να σαρώνει νωρίτερα και τη Θεσσαλία, με καταιγίδες και χαλαζόπτωση να «χτυπούν» το Νότιο και Ανατολικό Πήλιο.

Όπως μεταδίδει το thenewspaper.gr, μεγάλη ποσότητα νερού πέφτει σε όλο το βουνό των Κενταύρων, πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές και άλλα χωριά.

 

Ισχυρή καταιγίδα χτυπά και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το κύμα κακοκαιρίας που θα απασχολήσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες, είναι συνηθισμένο για την Ελλάδα, θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες.

Τις επόμενες ώρες η μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να στραφεί σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Θεσσαλίας, στη βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες και νότια τμήματα της Χαλκιδικής. Εκεί αναμένεται μεγάλος όγκος νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ δεν αποκλείεται να καταγραφούν και κάποια μικρο-πλημμυρικά επεισόδια, τα οποία βεβαίως δεν θα έχουν σχέση με τα όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Προς τις πρωινές ώρες αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα μετακινηθεί πιο ανατολικά για να επηρεάσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

κακοκαιρίαειδήσεις τώραχιονοθύελλαχιονοπτώσεις