Ο καιρός… τρελάθηκε: Μπουρίνι στα Γιάννενα βύθισε το θερμόμετρο κατά 16 βαθμούς μέσα σε δύο ώρες
NewsroomΈνα ισχυρό μπουρίνι «χτύπησε» τα Γιάννενα το μεσημέρι της Πέμπτης, προκαλώντας απότομη πτώση της θερμοκρασίας και αρκετά προβλήματα, όπως πτώση δέντρων σε αυλές και αυτοκίνητα ακόμη και κολώνες έπεσαν.
Συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι, η θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου ήταν 37 βαθμοί Κελσίου και η υγρασία 22%. Δύο ώρες αργότερα, ο υδράργυρος έδειξε 21 βαθμούς Κελσίου, με ποσοστό υγρασίας στο 99%. Δηλαδή πτώση και άνοδος 16°C και 77%, αντίστοιχα, μέσα σε ένα δίωρο!
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κολυδά:
Σχετικά με τη σημερινή καταιγίδα στα Γιάννενα: Στο Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου στις 14:00 η θερμοκρασία ήταν 37οCκαι η σχετική υγρασια 22%. Στις 16:00 η θερμοκρασία ήταν 21οC και η σχετική υγρασία 99%. Πτώση και άνοδος 16οC και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο. Η εικόνα από τον μετεωρολογικό δορυφόρο δείχνει τις νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου που έφεραν την μάλλον ευπρόσδεκτη βροχή. Από την ανάρτηση στο fb του καθηγητή Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννινων κ. Άρη Μπαρτζώκα.
- Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία: Τα προσχέδια και το σενάριο ανταλλαγής του Ντονμπάς με αντάλλαγμα 800 δισ.
- Τέμπη: Εξελίξεις στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - «Η Interstar ομολόγησε ότι έγιναν διαγραφές»
- Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μας έβαλαν άδικο πρόστιμο 3.700 ευρώ για ρευματοκλοπή και μας έκοψαν το ρεύμα»
- Διαστημική «σαβούρα»: Η κρυφή απειλή πάνω από τα κεφάλια μας και η επαναστατική μέθοδος για τον εντοπισμό της