Καιρός: Επιστρέφουν άμεσα τα 40αρια - Σε τι συνθήκες θα κάνουμε Δεκαπενταύγουστο
NewsroomΣημαντική άνοδο πρόκειται να παρουσιάσει ο υδράργυρος τις προσεχείς ημέρες, αφού θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς τοπικά σε κάποιες περιοχές, με τη θερμοκρασία να πέφτει εκ νέου από την Τετάρτη (13/8).
Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, τα 40αρια επανέρχονται, με τον ίδιο να αναφέρει πως «στην ανατολική και νότια Ελλάδα τα δυνατά μελτέμια, εκτός από τον κίνδυνο εξάπλωσης και ενίσχυσης των δασικών πυρκαγιών που προκαλούν, δίνουν και ανάσες δροσιάς».
Παράλληλα, διαφορετικό θα είναι το σκηνικό στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, τα νότια ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα, αφού «θα ζήσουν συνθήκες καύσωνα με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν ακόμα και τους 40-41 βαθμούς Κελσίου».
Από εκεί και πέρα, ο μετεωρολόγος τονίζει ότι από την Τετάρτη (13/5) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει, ωστόσο τα ισχυρά μελτέμια θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα με αυξομειώσεις στην έντασή τους. Τον Δεκαπενταύγουστο ο καιρός θα είναι πολύ καλός χωρίς ακρότητες, με τον Αύγουστο γενικότερα να φεύγει πιο ζεστός από τα συνηθισμένα.
- Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
- Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
- Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
- «Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου