Μαρουσάκης: Έρχεται διπλό καιρικό μέτωπο - Καταιγίδες στα βόρεια, ζέστη με 37άρια στα νότια
NewsroomΙδιαίτερη προσοχή απαιτείται το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς μια ισχυρή κακοκαιρία, που πλήττει την Ιταλία, αναμένεται να επηρεάσει τα βορειότερα τμήματα της Ελλάδας, προκαλώντας άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, χρειάζεται προσοχή στο βορειοδυτικό τμήμα, και συγκεκριμένα σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Μακεδονία, όπου δεν αποκλείονται ισχυρά φαινόμενα.
Η ζέστη παραμένει
Ο καιρός θα παραμείνει άστατος, αλλά ταυτόχρονα θα διατηρηθεί η ζέστη, με τη θερμοκρασία τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες να ανεβαίνει, φτάνοντας έως και τους 37 βαθμούς, κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά καλοκαιρινός, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Μπόρες ίσως εκδηλωθούν το απόγευμα σε ορεινές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 27 βαθμούς στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Το μεσημέρι, σε «κλειστές» ηπειρωτικές περιοχές όπως η Λακωνία, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 βαθμούς.
Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια, χωρίς αυξημένη υγρασία, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 34 βαθμούς. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 32 βαθμούς.
Από αύριο η χώρα «σπάει στα δύο»
Ωστόσο, αύριο Πέμπτη (11/9) και την Παρασκευή, το σκηνικό αλλάζει στα βόρεια και βορειοδυτικά. Εκεί αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις και αυξημένη συχνότητα κεραυνών.
Από την Πέμπτη, η χώρα «σπάει» στα δύο: από τη Θεσσαλία και νοτιότερα αναμένονται καλοκαιρινές συνθήκες, ενώ βορειοδυτικότερα το σκηνικό θα θυμίζει φθινόπωρο.
Τέλος, το Σαββατοκύριακο η αστάθεια θα περιοριστεί.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων