Μαρουσάκης: Έρχεται διπλό καιρικό μέτωπο - Καταιγίδες στα βόρεια, ζέστη με 37άρια στα νότια
NewsroomΙδιαίτερη προσοχή απαιτείται το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς μια ισχυρή κακοκαιρία, που πλήττει την Ιταλία, αναμένεται να επηρεάσει τα βορειότερα τμήματα της Ελλάδας, προκαλώντας άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, χρειάζεται προσοχή στο βορειοδυτικό τμήμα, και συγκεκριμένα σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Μακεδονία, όπου δεν αποκλείονται ισχυρά φαινόμενα.
Η ζέστη παραμένει
Ο καιρός θα παραμείνει άστατος, αλλά ταυτόχρονα θα διατηρηθεί η ζέστη, με τη θερμοκρασία τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες να ανεβαίνει, φτάνοντας έως και τους 37 βαθμούς, κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά καλοκαιρινός, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Μπόρες ίσως εκδηλωθούν το απόγευμα σε ορεινές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 27 βαθμούς στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Το μεσημέρι, σε «κλειστές» ηπειρωτικές περιοχές όπως η Λακωνία, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 βαθμούς.
Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια, χωρίς αυξημένη υγρασία, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 34 βαθμούς. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 32 βαθμούς.
Από αύριο η χώρα «σπάει στα δύο»
Ωστόσο, αύριο Πέμπτη (11/9) και την Παρασκευή, το σκηνικό αλλάζει στα βόρεια και βορειοδυτικά. Εκεί αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις και αυξημένη συχνότητα κεραυνών.
Από την Πέμπτη, η χώρα «σπάει» στα δύο: από τη Θεσσαλία και νοτιότερα αναμένονται καλοκαιρινές συνθήκες, ενώ βορειοδυτικότερα το σκηνικό θα θυμίζει φθινόπωρο.
Τέλος, το Σαββατοκύριακο η αστάθεια θα περιοριστεί.
- Έγραψε ιστορία η αποστολή Artemis II: Οδικός χάρτης του πιο φιλόδοξου σχεδίου της NASA και τι προοπτικές «ανοίγει»
- Δημήτρης Μελάς στο OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπήρχαν βουλευτές οι οποίοι ήταν πιεστικοί για τα αιτήματά τους
- Νέα «τορπίλη» Τραμπ προς Ιράν: «Μπορούμε να το τσακίσουμε μέσα σε μια νύχτα - Αυτή ίσως να είναι η αυριανή»
- Fuel Pass 2026: Ανατροπή στον τρόπο υποβολής των αιτήσεων μετά το «μαύρο» - Τι ισχύει πια με το ΑΦΜ