Καιρός|08.12.2025 20:10

Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Καστελόριζο

Newsroom

Το Καστελόριζο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Παπαευσταθίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron που έπληξε το ακριτικό νησί.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η κήρυξη αυτή ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών και τη διαχείριση των επιπτώσεων που προκλήθηκαν από τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Η ισχύς της συγκεκριμένης απόφασης ορίζεται σε τρεις μήνες.

 

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή (06/12) σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε τα εξής: «Η φύση δεν ελέγχεται και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Το Καστελλόριζό μας δοκιμάστηκε και αυτό που πρέπει να ξέρουν οι κάτοικοί του είναι ότι δεν είναι μόνοι τους. Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε σταθερά δίπλα τους για να γίνουν όλα όσα απαιτηθούν» 

κακοκαιρίαΚαστελόριζοειδήσεις τώρακατάσταση έκτακτης ανάγκης