Καιρός|10.03.2026 07:52

Μαρουσάκης: Καταρρέει το ατμοσφαιρικό βουνό την άλλη εβδομάδα, έρχονται βροχές

Newsroom

Κάτω από την επίδραση ανοιξιάτικων καιρικών συνθηκών θα είναι η χώρα μας τουλάχιστον μέχρι και το Σαββατοκύριακο δεν φαίνεται να έρχεται κάποιο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Χαρακτηριστικό για τις επόμενες ημέρες θα είναι ο βοριάς.

Από την άλλη εβδομάδα όμως το ατμοσφαιρικό βουνό θα αρχίσει να καταρρέει και θα μας έρθουν βροχές

Ο καιρός σήμερα

Αίθριος ο καιρός σήμερα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Σήμερα σύννεφα θα σχηματιστούν ανατολικά και βόρεια Κρήτη που μπορεί να αφήσουν ασθενείς τοπικές βροχές. Ο βοριάς θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Αιγαίο με εντάσεις στα 6-7 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες ξεκινούν από χαμηλά ενώ στη βόρεια Ελλάδα και στην περιοχή εσωτερικά της Πελοποννήσου μπορεί να σχηματίζεται και παγετός αλλά το μεσημέρι ανεβαίνει εντυπωσιακά ο υδράργυρος στα δυτικά και νότια θα φτάσει τους 18 και 19 ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι λίγο πιο χαμηλά λόγω του βοριά.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ σύννεφα θα δούμε στα βουνά μόνο. Ο άνεμος βορειοανατολικός που θα φτάσει στο νότιοευβοικό θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ ενώ το απόγευμα θα υποχωρούν ενώ ο υδράργυρος στους 16-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης ηλιοφάνεια με κάποιες συννεφιές με μέτριο βοριαδάκι το πρωί που θα γίνει μέτριος νοτιάς το απόγευμα. Η θερμοκρασία το πρωί θα είναι κρύα αλλά θα φτάσει τους 14-15 βαθμούς το μεσημέρι.

θερμοκρασίαΚλέαρχος Μαρουσάκηςειδήσεις τώρα