Καιρός|29.06.2026 08:00

Υποχωρούν τα μελτέμια και «καλπάζει» ο υδράργυρος: Πότε επιστρέφουν τα 40άρια

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, προτελευταία ημέρα του Ιουνίου και μόνο το απόγευμα η αστάθεια θα επισκεφθεί βουνά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης και δεν αποκλείεται να φέρει μπόρες, όχι όμως κάτι το αξιοσημείωτο.

Οι βοριάδες, οι οποίοι το Σαββατοκύριακο μονοπώλησαν το ενδιαφέρον με τις ριπές να φτάνουν ακόμα και τα 110 χλμ/ώρα σε Εύβοια και Κυκλάδες (πάνω δηλαδή από 10 μποφόρ), σήμερα θα επιμείνουν προς το κεντρικό Αιγαίο, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Καρπάθειο, όπως επίσης και προς τα νότια τμήματα της Κρήτης, ωστόσο θα έχουν σαφώς μικρότερη ένταση (6 μποφόρ).

Σε ό,τι αφορά στη θερμοκρασία, περιμένουμε να φτάσει σήμερα τους 36 βαθμούς σε πολλά διαμερίσματα της χώρας, ενώ από αύριο θα αντιμετωπίσουμε ακόμα υψηλότερες τιμές και θα βρεθούμε μια ανάσα πριν τους 40.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πολύ καλό καιρό με ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα στην Αττική, ωστόσο χρειάζονται προσοχή τα μελτέμια, με τις εντάσεις στον Ευβοϊκό να φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και 35 βαθμούς, τις επόμενες ημέρες όμως θα δούμε μια μικρή άνοδο.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να φτάνει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό της πόλης.

πρόγνωση καιρούηλιοφάνειαπρόγνωσηειδήσεις τώραμελτέμιαΚλέαρχος Μαρουσάκης