Οικονομία|24.04.2020 14:57

Σε αχαρτογράφητα ύδατα οι τουριστικοί πράκτορες – Τεστ αντοχής για τα οργανωμένα πακέτα!

Newsroom

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ελκυστικά πακέτα για το εσωτερικό της χώρας, συμπεριλαμβάνοντας και την Κύπρο» αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης Βύρων Θεολόγης προσθέτοντας ότι ύστερα απ’ όλο αυτό το περιοριστικό διάστημα και τον εγκλεισμό, οι Ελληνες θα θελήσουν να ταξιδέψουν, «και εμείς, θα είμαστε πλάι τους, ώστε να τους προτείνουμε ελκυστικά πακέτα».

Τεστ αντοχής

Ο κ. Θεολόγης πιστεύει ότι η κίνηση για τα οργανωμένα πακέτα θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, με τους τρεις μήνες -Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο- να παίζουν καθοριστικό ρόλο για την πορεία των τουριστικών τους επιχειρήσεων.

«Αυτοί οι τρεις μήνες θα είναι ένα τεστ αντοχής για τον επόμενο χρόνο και πιστεύω ότι θα έχουμε έξαρση ταξιδιών» αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΕΤΓΜ-Θ εξηγώντας ότι θα ξεκινήσουν με μικρά γκρουπ στέλνοντας τα σε προορισμούς της Ελλάδας, «και εφόσον, δεν υπάρξει εξάπλωση του κορονοϊού, θα έχουμε ικανοποιητική ανταπόκριση».

Παράλληλα, ο κ. Θεολόγης επισημαίνει ότι βρίσκονται σε αναμονή, σχετικά με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης.

«Τι θα ισχύει για τις αεροπορικές εταιρίες, για τα πλοία, για τα τουριστικά πούλμαν, θα χρειάζεται ‘υγειονομικό’ διαβατήριο και ο Έλληνας για να ταξιδέψει στο εσωτερικό της χώρας, πώς θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία;» είναι ερωτήματα που μας απασχολούν δηλώνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΕΤΓΜ-Θ Βύρων Θεολόγης.    

Να σημειώσουμε ότι η IATA (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) ανακοίνωσε ζημίες στην αεροπορική βιομηχανία που φτάνουν τα 314 δις δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2020, ήτοι - 56% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Κορονοϊόςελληνικός τουρισμόςταξιδιωτικά πρακτορεία