Οικονομία|24.05.2020 17:45

PROTERGIA: Δείχνει τον δρόμο προς το μέλλον της Ενέργειας και εν μέσω πανδημίας

Newsroom

Μέσα στη δίνη της υγειονοµικής κρίσης λόγω της πανδηµίας που ταλανίζει τη χώρα αλλά και όλο τον κόσµο, η Protergia, ο Τοµέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, απέδειξε την ηγετική της θέση στην αγορά. Αντιδρώντας µε γρήγορα αντανακλαστικά και µένοντας πιστή στο σύνθηµά της, έδειξε «τον δρόµο προς το µέλλον της ενέργειας». Οι επαγγελµατικοί διακόπτες στη χώρα έκλεισαν, ρολά επιχειρήσεων κατέβηκαν, η καθηµερινότητα των εργαζοµένων άλλαξε ριζικά, ωστόσο κάποιες εταιρείες, µε όπλο την εµπειρία, το µέγεθος και την κουλτούρα τους, προσαρµόστηκαν άµεσα στη νέα συνθήκη.

Μεταξύ αυτών και ένας από τους µεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, η MYTILINEOS, η οποία µέσω της Protergia επέδειξε ευελιξία, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην εθνική οικονοµία και στους καταναλωτές, προστατεύοντας ωστόσο στους εργαζοµένους της. Με το βλέµµα στην επόµενη µέρα κράτησε την παραγωγική της δύναµη απολύτως ανοιχτή, µε το σύνολο των µονάδων της σε πλήρη και αδιάλειπτη λειτουργία, λαµβάνοντας βέβαια όλα τα απαραίτητα µέτρα ασφαλείας, προσαρµόζοντας τα πρωτόκολλα λειτουργίας της στις οδηγίες πολιτείας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσµα να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, που σε αυτήν τη πρωτοφανή και δύσκολη πραγµατικότητα αποτελούσε µία από τις πρώτες προτεραιότητες. Παράλληλα προσέφερε µια σηµαντική «ένεση» στην ελληνική οικονοµία, καθώς δεν χρειάστηκε οι εργαζόµενοι της να µπουν σε αναστολή εργασίας, αποφορτίζοντας σε έναν βαθµό το κράτος, συνέχισε να παράγει εισφέροντας στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν µέσα από τη συνεχή παραγωγή, ενώ όλα αυτά συνέτειναν στο να µην υπάρξουν αναστάτωση και προβλήµατα τόσο στα νοικοκυριά και στην αγορά όσο και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Στην κορυφή

Η συνεχής λειτουργία των µονάδων παραγωγής της ήταν αυτή που έδωσε την πρωτιά στην εταιρεία ως προς τα παραγόµενα MWh, αφήνοντας πίσω τον Μάρτιο ακόµα και τη ∆ΕΗ. Συγκεκριµένα, τον Μάρτιο παρήχθησαν από την Protergia και το σύνολο των µονάδων της MYTILINEOS 409.436 MWh, ενώ τον Απρίλιο 384.533 MWh. 

Η Protergia βγήκε πρωταθλήτρια όµως και στην προµήθεια ηλεκτρικού ρεύµατος, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της µεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας. Τον Μάρτιο το µερίδιό της ήταν 6,46%, σύµφωνα µε τα στοιχεία του EnEx (έναντι 5,66% του δεύτερου), ενώ µε περίπου 250.000 πελάτες είναι ο µεγαλύτερος ιδιώτης προµηθευτής ηλεκτρικού ρεύµατος και φυσικού αερίου.

Η εταιρεία έδωσε σηµαντική ανάσα στην ελληνική οικονοµία, καθώς δεν χρειάστηκε οι εργαζόµενοί της να µπουν σε αναστολή εργασίας για να επιβαρυνθεί το κράτος, συνέχισε να παράγει εισφέροντας και στο ΑΕΠ, ενώ εξαιτίας αυτού δεν υπήρξε αναστάτωση και στην εφοδιαστική αλυσίδα

Tα πακέτα της Protergia

ΟΙΚΙΑΚΑ

Σταθερά πακέτα Genius 1, 2, 3 και ξέρεις τι να περιµένεις στη χρέωση του ηλεκτρικού σου ρεύµατος, ενώ κερδίζεις 50€ ∆ΩΡΟ στον πρώτο σου λογαριασµό. Μπορείς να επιλέξεις ένα από τα σταθερά πακέτα Genius που ταιριάζουν στις οικιακές σου ανάγκες, ενώ µπορείς να µεταφέρεις την ηλεκτρική ενέργεια που δεν κατανάλωσες στον επόµενο χρόνο, µε τη νέα υπηρεσία Save4Later.

  • Σταθερή χρέωση ηλεκτρικού ρεύµατος κάθε µήνα
  • Χωρίς κρυφές χρεώσεις
  • Νέα υπηρεσία Genius Save4Later
  • Ελεγχος της κατανάλωσης µέσω του myprotergia app Μπες τώρα στο Protergia.gr και ανακάλυψε: «Τι τύπος Genius είσαι;».

Protergia Οικιακό - MAX 45

Εκπτωση 45% όλο το 24ωρο για 2 ολόκληρα χρόνια! Η προσφορά απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες που παρουσιάζουν συνέπεια στην πληρωµή των λογαριασµών τους, και προσφέρει µοναδικά προνόµια!

Protergia Double Energy MAX - Διπλή ενέργεια και κερδίζεις περισσότερο!

Συνδύασε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο και κέρδισε έκπτωση έως και 45% στην ηλεκτρική ενέργεια και 35% έκπτωση στο φυσικό αέριο για 2 ολόκληρα χρόνια! Το Protergia Double Energy MAX απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες που επιθυµούν να ενεργοποιήσουν ταυτόχρονα παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και παροχή µε αυτόνοµη σύνδεση φυσικού αερίου στην Protergia. ΔΩΡΕΑΝ η υπηρεσία Protergia Home Care, σε συνεργασία µε την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife ERB, για άµεση τεχνική βοήθεια στο σπίτι σου όλο το 24ωρο, 7 ηµέρες την εβδοµάδα, 365 ηµέρες τον χρόνο! Η τεχνική βοήθεια αφορά σε ηλεκτρολογικές βλάβες, βλάβες φυσικού αερίου (βλάβη λέβητα & καυστήρα, διαρροή φυσικού αερίου κ.ά.) και πυρκαγιά. Protergia Οικιακό MAX Εξοχικό 42% έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας ηµέρας και 15% έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας νύχτας για εµπρόθεσµες πληρωµές, µε επιπλέον 6 ∆ΩΡΕΑΝ πάγια το έτος!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Protergia Επαγγελµατικό ΜΑΧ 1 & 3

45% έκπτωση στη χρέωση ενέργειας ηµέρας και 10% έκπτωση στη χρέωση ενέργειας νύχτας για 2 ολόκληρα χρόνια, στους συνεπείς πελάτες! Protergia

Επαγγελµατικό MAX 2

Χωρίς χρέωση ισχύος και 30% έκπτωση στη χρέωση ενέργειας στους συνεπείς πελάτες για 1 χρόνο! Ισχύει για νέες αιτήσεις για 12µηνη σύµβαση για το Protergia Επαγγελµατικό ΜΑΧ 2.

Ενέργεια αφιέρωμα ΕΘΝΟΣ