Pizza Fan: Νέοι διάλογοι για το κύκλωμα μαύρου χρήματος - Παραμένει η αβεβαιότητα για 2.500 εργαζομένους
NewsroomΣε καθεστώς αβεβαιότητας παραμένουν περίπου 2.500 εργαζόμενοι της αλυσίδας Pizza Fan, την ώρα που έρχονται στο φως νέοι διάλογοι και ντοκουμέντα που αποτυπώνουν το εύρος δράσης κυκλώματος με διακίνηση μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η καταβολή μέρους των μισθών, ωστόσο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ζητά την πλήρη εξόφληση των αποδοχών του Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των αδήλωτων ποσών.
Αποκαλυπτικοί διάλογοι και το «αλισβερίσι» των εταιρειών
Σε πολυάριθμες ώρες παρακολουθήσεων, όπως αποτυπώνεται στη δικογραφία, περιγράφονται οι κινήσεις των κατηγορουμένων και οι ύποπτες συναλλαγές. Φωτογραφικά ντοκουμέντα τεκμηριώνουν διαδρομές χρημάτων και δραστηριότητες που ερευνώνται ως νόμιμες, παράνομες ή στα όρια της νομιμότητας, ακόμη και σε νησιά.
Στο μικροσκόπιο έχει τεθεί το «αλαλούμ» με εκατοντάδες εταιρείες και το συνεχές «πήγαιν’ έλα» υπαλλήλων μεταξύ τους. Σε καταγεγραμμένες συνομιλίες, μέλη της οργάνωσης περιγράφουν πώς χρησιμοποιούνται επιχειρήσεις ως κάλυψη: συνομιλητής εμφανίζεται να δηλώνει ότι εργάζεται σε εστιατόριο ή ακόμη και ως ναυαγοσώστης σε πισίνα ξενοδοχείου, ενώ αναφέρει πως «κρύβεται» στο εστιατόριο που λειτουργεί ως «καβάτζα» αν χρειαστεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, πρόσωπο με συνδικαλιστική ιδιότητα αναλάμβανε τη μεταφορά εγγράφων που σχετίζονταν με τη δράση της οργάνωσης από περιοχή σε περιοχή. Σε άλλους διαλόγους περιγράφεται πώς τα ταξίδια και οι διαμονές –ακόμη και σε προορισμούς όπως η Ρόδος– καλύπτονταν «μέχρι και τον φόρο», ώστε να μη βγει «ούτε ευρώ» από την τσέπη των μετακινούμενων.
«Φερόμενος εγκέφαλος» και πολυεπίπεδες έρευνες
Κεντρικό πρόσωπο στο κατηγορητήριο εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης των «Χωριάτικο», Άγγελος Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναφέρεται ως «φερόμενος εγκέφαλος» του κυκλώματος. Οι αρχές εξετάζουν όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το δίκτυο, με τις αρχικές ενδείξεις να κάνουν λόγο για εκτεταμένη διακίνηση μαύρου χρήματος και πολυσχιδή εταιρικά σχήματα.
Παράλληλα, με εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αρχής διενεργεί έρευνα για πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων. Αντίστοιχη έρευνα πραγματοποιούν οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας για τυχόν συμμετοχή αστυνομικών στην υπόθεση.
Εργασιακό μέτωπο: Μερικές πληρωμές, επίμονες διεκδικήσεις
Στο εργασιακό σκέλος, οι μερικές καταβολές που ξεκίνησαν δεν αίρουν την αγωνία των εργαζομένων της Pizza Fan. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ζητά πλήρη και άμεση εξόφληση των αποδοχών του Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων των αδήλωτων ποσών, και διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους. Οι εξελίξεις στα πορίσματα των ερευνών και στο πεδίο των πληρωμών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
- «Πολιτικό τοπίο σε μια εύθραυστη σταθερότητα»: Τα κρίσιμα ερωτήματα του Νοεμβρίου
- Pizza Fan: Νέοι διάλογοι για το κύκλωμα μαύρου χρήματος - Παραμένει η αβεβαιότητα για 2.500 εργαζομένους
- Γεωπολιτικό πόκερ σε εξέλιξη: Το ενεργειακό «χαρτί» της Αθήνας, οι κινήσεις της Άγκυρας και οι ισορροπίες στην περιοχή
- Μπορούν οι αναμνήσεις να... μεταφερθούν; Το αμφιλεγόμενο πείραμα της δεκαετίας του 1960