Οικονομία|25.05.2020 14:41

ELPEDISON: Πράσινο «παρών» για ένα βιώσιµο μέλλον

Newsroom

Η ELPEDISON, o πρώτος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και ο µεγαλύτερος εναλλακτικός προµηθευτής ρεύµατος, µε δυναµική παρουσία και στην αγορά του φυσικού αερίου, διασφαλίζει µια διαδικασία ηλεκτροπαραγωγής απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, µε τις δύο ιδιόκτητες µονάδες της στη Θίσβη Βοιωτίας και στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργούν αποκλειστικά µε καύσιµο το φυσικό αέριο. Μέσω της εµπειρίας και της διεθνούς τεχνογνωσίας της, η ELPEDISON σχεδιάζει και παρέχει συνεχώς νέες καινοτόµες υπηρεσίες. Στόχος της εταιρείας είναι να βοηθά τους 220.000 και πλέον πελάτες της να βελτιστοποιούν την ενεργειακή τους κατανάλωση και εποµένως να µειώνουν σηµαντικά το ενεργειακό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωµα.

Με όραµα να είναι ο ηγέτης στην παροχή κορυφαίων και καινοτόµων ενεργειακών λύσεων, καθώς και να προσθέτει καθηµερινά και µε συνέπεια αξία στην ελληνική κοινωνία, η ELPEDISON δεσµεύεται να παράγει και να προµηθεύει ηλεκτρική ενέργεια µε ασφάλεια, συνεισφέροντας στην ενεργειακή επάρκεια, τη βιώσιµη ανάπτυξη, καθώς και στην οικονοµική ευηµερία της χώρας και των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

ELPEDISON DRIVEGREEN

Στο πλαίσιο του οράµατος της εταιρείας να αποτελεί τον ηγέτη στην παροχή κορυφαίων και καινοτόµων ενεργειακών λύσεων, η ELPEDISON εισέρχεται δυναµικά στην αγορά των υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, δηλώνοντας το «παρών» στην επόµενη µέρα της µετακίνησης. Η ELPEDISON προσφέρει µια ολιστική υπηρεσία σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, από την παροχή ενός νέου σύγχρονου φορτιστή ηλεκτρικών οχηµάτων µέχρι τις απαραίτητες υπηρεσίες εγκατάστασής του και την παροχή συµβουλευτικών υπηρεσιών για την καλύτερη διαχείρισή του. Οι φορτιστές είναι «έξυπνοι», για να µπορεί ο χρήστης να απολαµβάνει µια σειρά από επιπλέον λειτουργίες, όπως η παρακολούθηση και διαχείριση της φόρτισης του αυτοκινήτου του, µέσω της αντίστοιχης εφαρµογής στο κινητό του.

Η νέα σειρά υπηρεσιών ELPEDISON SmartHome προσφέρει σε νοικοκυριά και σε µικρές επιχειρήσεις τη δυνατότητα για εξοικονόµηση ενέργειας, µέσω των καινοτόµων λύσεων οικιακού αυτοµατισµού και διαχείρισης

ELPEDISON GREEN CERTIFICATE

Η ELPEDISON νοιάζεται έµπρακτα για το περιβάλλον και προσφέρει στους επιχειρησιακούς της πελάτες, Χαµηλής Τάσης, την υπηρεσία ELPEDISON Green και στους επιχειρησιακούς της πελάτες, Μέσης και Υψηλής Τάσης, την υπηρεσία ELPEDISON Green Certificate. Οι υπηρεσίες ELPEDISON Green και ELPEDISON Green Certificate εξασφαλίζουν στον πελάτη ότι η ενέργεια που καταναλώνει προέρχεται 100% από ανανεώσιµες πηγές.

Η υπηρεσία Net Metering αποτελεί τη δημοφιλέστερη λύση για ένα σπίτι ή μια επιχείρηση που έχει στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους

ELPEDISON ENERGY EFFICIENCY SERVICES

Μέσω των υπηρεσιών ELPEDISON Energy Efficiency, η ELPEDISON προσφέρει στον επιχειρησιακό πελάτη πολύτιµα δεδοµένα και προτεινόµενες λύσεις για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, µε στόχο τη µείωση του κόστους του. Οι υπηρεσίες ELPEDISON Energy Efficiency Services προσφέρουν µια συνολική προσέγγιση 360ο, που περιλαµβάνει την παροχή του απαραίτητου εξοπλισµού, την εγκατάστασή του, την πρόσβαση σε µια καινοτόµα cloud πλατφόρµα, καθώς επίσης και συµβουλευτικές υπηρεσίες.

ELPEDISON SMARTHOME

Η νέα σειρά υπηρεσιών ELPEDISON SmartHome προσφέρει σε νοικοκυριά και σε µικρές επιχειρήσεις τη δυνατότητα για εξοικονόµηση ενέργειας, µέσω των καινοτόµων λύσεων οικιακού αυτοµατισµού και διαχείρισης. Μεταξύ των υπηρεσιών της σειράς SmartHome είναι o «έξυπνος» θερµοστάτης, µε τη βοήθεια του οποίου ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει µια νέα λύση διαχείρισης της θέρµανσής του, καθώς και οι «έξυπνες» κάµερες, οι οποίες παρέχουν ασφάλεια, µε τον πλέον εύχρηστο και αποτελεσµατικό τρόπο.

ELPEDISON NET METERING

Η ELPEDISON, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας µείωσης του ενεργειακού αποτυπώµατος των πελατών της, δηµιούργησε την υπηρεσία ELPEDISON Net Metering, µε στόχο την προώθηση της βιώσιµης αυτοπαραγωγής. Με την υπηρεσία ELPEDISON Net Metering, η εταιρεία αναλαµβάνει για λογαριασµό του πελάτη όλες τις απαιτούµενες διαδικασίες αδειοδότησης, εγκατάστασης και ενεργοποίησης του φωτοβολταϊκού συστήµατος για τον Ενεργειακό Συµψηφισµό. Επιπροσθέτως, προσφέρει ευέλικτα προγράµµατα, δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη να εγκαταστήσει το σύστηµα αυτοπαραγωγής που ταιριάζει καλύτερα στο ενεργειακό του προφίλ. Ο Ενεργειακός Συµψηφισµός ή Net Metering αποτελεί τη δηµοφιλέστερη λύση για ένα σπίτι ή µια επιχείρηση που έχει στόχο τη µείωση του ενεργειακού κόστους.

Μέσω της αυτοπαραγωγής ενέργειας από ανανεώσιµες πηγές, όπως η ηλιακή, ο καταναλωτής συµβάλλει στη µείωση των αερίων του θερµοκηπίου και την προστασία του περιβάλλοντος, καλύπτοντας παράλληλα τις ενεργειακές του ανάγκες. Η ELPEDISON σύντοµα θα επεκτείνει τις «πράσινες» υπηρεσίες της και σε άλλες λύσεις που διευκολύνουν την καθηµερινή ζωή των πελατών της, ενώ παράλληλα προσφέρουν σηµαντική εξοικονόµηση ενέργειας για το σπίτι, τις µικρές αλλά και τις µεγάλες επιχειρήσεις. Στόχος της ELPEDISON, µε τις «πράσινες» υπηρεσίες της σε συνδυασµό και µε τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιµές που παρέχει, τόσο στο ρεύµα όσο και στο φυσικό αέριο, είναι να µειώνει σηµαντικά το ενεργειακό κόστος των πελατών της, την κατανάλωσή τους σε ενέργεια, άρα και το συνολικό αποτύπωµά τους στο περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.elpedisongreen.gr

Ενέργεια αφιέρωμα ΕΘΝΟΣ