Οικονομία|31.05.2020 12:02

Νάουσα Ημαθίας: Αναπτυξιακά έργα 10,7 εκατ. € για το χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια

Ντέπη Χιωτοπούλου

«Η Νάουσα αλλάζει ‘σελίδα’ και μπαίνει ενεργά στον δρόμο της ανάπτυξης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ύστερα από το «πράσινο φως» που δόθηκε από την Κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού της κέντρου στο όρος Βέρμιο.

Στο πλαίσιο πρόσφατης τηλεδιάσκεψης μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, γνωστοποιήθηκε η έγκριση της χρηματοδότησης και τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση επενδυτικών έργων στην περιοχή τόσο του χιονοδρομικού κέντρου όσο και την πρόθεση συνεργασίας για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Μίεζας και της Σχολής του Αριστοτέλη.  

Ανάπτυξη της περιοχής

Ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια, που απλώνεται στις πλαγιές του Βερμίου όρους, ανάμεσα σε δάσος οξιάς, αναμένεται να συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, στην τουριστική ανάδειξη του τόπου καθώς και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Τους τελευταίους μήνες είχαμε άριστη συνεργασία, ως Δήμος, με την Κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσουν τάχιστα όλες οι διαδικασίες και να είμαστε σε θέση σήμερα να συζητάμε για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που αναμένεται να ξαναβάλει ενεργά στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, το χιονοδρομικό κέντρο  «3–5 Πηγάδια», που αποτελεί ένα από τα ιστορικά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας, το οποίο τα τελευταία χρόνια δυστυχώς μαράζωνε» δήλωσε ο κ. Καρανικόλας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η επικείμενη χρηματοδότηση, ύψους 10,7 εκατ. ευρώ, αφορά στην υλοποίηση νέου αναβατήρα και γενικότερα την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια. «Ένα έργο που θα υλοποιηθεί, πρωτίστως, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού κάλλους του Βερμίου και αναμένεται να συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, στην τουριστική ανάδειξη του τόπου μας και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» είπε ο δήμαρχος Νάουσας.  

Σχολή Αριστοτέλους

Το επόμενο βήμα για το οποίο θα υπάρχει άμεση συνεργασία, μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας θα είναι η συνεργασία για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Μίεζας και της Σχολής του Αριστοτέλη.

Δήμος Νάουσαςχιονοδρομικό 3-5 Πηγάδιαεπενδύσεις