Οικονομία|03.09.2020 22:45

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΟΛΘ - Εντός χρονοδιαγράμματος οι επενδύσεις στο λιμάνι

Newsroom

Για την πορεία των επενδύσεων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ Θάνος Λιάγκος και  ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων της εταιρείας Artur Davidian. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, με εκπροσώπους ανωνύμων εταιρειών που υλοποιούν μεγάλα αναπτυξιακά projects στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης τα στελέχη της ΟΛΘ Α.Ε. παρουσίασαν το επενδυτικό πρόγραμμα και ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για την «εντός χρονοδιαγράμματος» εκτέλεσή του.   

Οι προοπτικές ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της ΟΛΘ Α.Ε. σε χώρες της Βαλκανικής, μέσω συνεργασιών, καθώς και η πρόοδος των έργων οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης, ενώ η Διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση του Πρωθυπουργού, των Υπουργών της Κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια της ΟΛΘ Α.Ε. να αναβαθμιστεί η θέση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στη λιμενική βιομηχανία, δημιουργώντας ένα πυρήνα/κόμβο ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη  με  πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των κυρίων Λιάγκου και Davidian με τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί επί της ουσίας την κατάληξη σειράς επαφών που πραγματοποίησε η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ το τελευταίο 20ήμερο με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στόχος του ΟΛΘ είναι τα δύο έργα που «καίνε» το λιμάνι (οδική και σιδηροδρομική σύνδεση) να προχωρήσουν και να είναι έτοιμα ταυτόχρονα με τη νέα 6η προβλήτα.

Λιμάνι ΘεσσαλονίκηςΟΛΘΚυριάκος Μητσοτάκηςεπενδύσεις