Οικονομία|19.12.2021 20:21

Εορταστικό ωράριο: Πώς κινήθηκε η αγορά την Κυριακή - Φόβοι για μείωση του χριστουγεννιάτικου τζίρου

Newsroom

Tελευταία Κυριακή του χρόνου για τους εμπόρους με τα καταστήματα ανοιχτά ήταν η σημερινή. Ο κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία να ψωνίσει δώρα ή να κάνει απλά μια βόλτα προκειμένου να απολαύσει τις στολισμένες με χριστουγεννιάτικα χρώματα βιτρίνες.

Αγορά δύο ταχυτήτων

Οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι όπως η Ερμού στην Αθήνα και τα εμπορικά κέντρα ανοιχτού ή κλειστού τύπου είχαν σήμερα την τιμητική τους καθώς σημειώθηκε από νωρίς το αδιαχώρητο. Η εικόνα βέβαια δεν ήταν ανάλογη στις συνοικιακές αγορές οπού η κίνηση ήταν αρκετά υποτονική.

Ο γενικός γραμματέας εμπορικού συλλόγου Αθήνας, Θάνος Τσαγκάρης σημείωσε μιλώντας στο OPEN TV: «Οι παραδοσιακές αγορές υποχωρούν έναντι των εμπορικών κέντρων. Φοβόμαστε για μείωση του εορταστικού τζίρου».

Στην Ερμού, δεκάδες πολίτες δεν πτοήθηκαν από το κρύο και βγήκαν μια βόλτα χωρίς να έχουν υπολογίσει αν σίγουρα θα κάνουν ψώνια. Οι έμποροι πάντως εκφράζουν την ανησυχία τους για το αν το εισόδημα που θα έχουν στην διάθεση τους για αγορές οι πελάτες τους με την ακρίβεια στην ενέργεια και στα τρόφιμα θα συνεχίσει την ανηφορική της πορεία.

Το ωράριο των καταστημάτων

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα από την Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την Παρασκευή, παραμονή χριστουγέννων μέχρι τις 6 το απόγευμα.

εορταστικό ωράριοκαταστήματααγοράΧριστούγεννα