Οικονομία|18.09.2022 09:52

ΔΥΠΑ - ΟΠΕΚΑ: Νέο μοντέλο πληρωμής για τα επιδόματα - Ερχεται η προπληρωμένη κάρτα

Newsroom

Nέο μοντέλο πληρωμής επιδομάτων από ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ βρίσκεται στα σκαριά για το 2023 με βάση τις προτάσεις που έχει εισηγηθεί η επιτροπή Πισσαρίδη.

Σύμφωνα με την Ημερησία το νέο μοντέλο προβλέπει την πληρωμή των επιδομάτων (με εξαίρεση τα αναπηρικά) με άυλη προπληρωμένη κάρτα, όπως συμβαίνει τώρα με το μισό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς το άλλο μισό καταβάλλεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το σύστημα της άυλης προπληρωμένης κάρτας θα επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στο ύψος των επιδομάτων που θα μπορούν να δίνονται αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε οριζόντιες επιδοτήσεις που είχαν δοθεί μέχρι σήμερα, όπως η επιταγή ακρίβειας. Στόχος είναι να δίνονται «όσα πρέπει, σε αυτούς που πρέπει, ακριβώς για ό,τι πρέπει» προκειμένου να καταπολεμηθεί παράλληλα και η φοροδιαφυγή.

Στην πράξη, τα ποσά των επιδομάτων, με εξαίρεση τα αναπηρικά επιδόματα, θα μπαίνουν σε προπληρωμένη κάρτα και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Με αυτό τον τρόπο οι περίπου 2 εκ. δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την προπληρωμένη κάρτα για να κάνουν τα ψώνια τους. Επίσης ο κάτοχος της κάρτας θα συναλλάσσεται άυλα, ηλεκτρονικά, μέσω e- shopping, e- banking και άλλες on line υπηρεσίες.

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο imerisia.gr.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΠΕΚΑεπιδόματαειδήσεις τώραΔΥΠΑ