Οικονομία|08.11.2022 10:38

Τουρκία: «To ψωμί είναι η βασική τροφή των ηλίθιων κοινωνιών» - Σάλος μετά τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Παρασκευαστών Ψωμιού

Μαρία Ζαχαράκη

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Παρασκευαστών Ψωμιού, Τζιχάν Κολιβάρ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το ψωμί είναι η... βασική τροφή των ηλίθιων κοινωνιών.

Μιλώντας στο HaberTurk TV, ο Κολιβάρ προειδοποίησε ότι το ψωμί στην Κωνσταντινούπολη θα αυξηθεί στις 7,5 λίρες (σήμερα είναι γύρω στις 3.50-4 λίρες) και τα έβαλε με την κυβέρνηση.

Πρόσβαλε, λένε τα φιλο-κυβερνητικά μέσα, το «μεγάλο τουρκικό έθνος».

Τον κατηγορούν ότι είναι εχθρός του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, γιατί έχει πει ότι είναι «κλέφτες» όσοι δεν ψήφισαν τον Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη.

Η παρουσιάστρια έπαθε πανικό όταν άκουσε να αποκαλεί «ηλίθια» την τουρκική κοινωνία, γιατί μάλλον ήξερε τι επισείει για το κανάλι όταν προσβάλλει κάποιος το κράτος, το λαό, τους ηγέτες κλπ.

«Εσείς θεωρείτε το ψωμί ως βασικό φαγητό, εγώ όχι. Το ψωμί είναι η βασική τροφή των ηλίθιων κοινωνιών. Μιλάω επιστημονικά. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι 210 κιλά στην Τουρκία, στη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ιαπωνία είναι 50 κιλά. Η δική μας κοινωνία μπουκώνεται με ψωμί και για αυτό το λόγο έχει τέτοιους πολιτικούς στο κεφάλι της εδώ και 20 χρόνια», είπε.

Στον λαό δίνει κουλούρια κι εκείνος στα «πλωτά παλάτια»

Ο βουλευτής του CHP (αξιωματική αντιπολίτευση) Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ κατήγγειλε ότι: 

«Αφού ο Ερντογάν μοίρασε κουλούρια στους πολίτες στο Ταξίμ, πήρε το ‘πλωτό του παλάτι’ και συνοδεία δεκάδων σκαφών και ελικοπτέρων της ακτοφυλακής, έκανε βόλτα στο Βόσπορο. Εκείνοι που καταδικάζουν τους ανθρώπους σε τσάι και κουλούρια συνεχίζουν να ζουν μέσα στην πολυτέλεια στην εποχή της τουλίπας!».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαψωμί