Οικονομία|07.02.2023 10:00

Χρέη σε εφορία και Ταμεία: Προς αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων - Ποιο πακέτο δόσεων εξετάζεται

Newsroom

Το κύμα ακρίβειας και οι απανωτές αυξήσεις στις δόσεις δανείων που «ροκανίζουν» το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, οδηγεί το οικονομικό επιτελείο στην απόφαση να ενεργοποιήσει ξανά παλαιές ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μπει φρένο στη δημιουργία μίας νέας γενιάς κόκκινων χρεών προς το Δημόσιο.

Για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει στο τραπέζι μια νέα ρύθμιση οφειλών αλλά αντιθέτως σχεδιάζεται να ανοίξουν και πάλι οι παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων αλλά και των 36 - 72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας.

Στόχος είναι να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν όσο περισσότεροι φορολογούμενοι που τις απώλεσαν αφού δεν πλήρωναν τις δόσεις και τώρα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ,πάνω από 2.045.763 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που χρωστούν περισσότερα από 500 ευρώ ο καθένας και η φορολογική διοίκηση  μπορεί να ασκήσει μέτρα είσπραξης εις βάρος τους καθώς δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών προς την εφορία την ώρα που τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων στο διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2022 ανήλθαν στα 7,3 δισ. ευρώ

Διαβάστε περισσότερα στην imerisia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ακρίβειαειδήσεις τώραδάνειακόκκινα δάνεια