Οικονομία|13.03.2023 10:35

Εξαγοράζεται από την HSBC η θυγατρική της Silicon Valley Bank στη Βρετανία για ... μία λίρα

Newsroom

Πράσινο φως στην εξαγορά της SVB UK από την HSBC  έναντι... μίας λίρας άναψε η βρετανική κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι «η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας διευκόλυναν την ιδιωτική πώληση της Silicon Valley Bank UK στην HSBC και οι καταθέσεις θα προστατευτούν χωρίς την υποστήριξη των φορολογουμένων».

Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι το ευρύτερο τραπεζικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει ασφαλές, υγιές και καλά κεφαλαιοποιημένο, σύμφωνα με την «Ημερησία». 

«Αυτό διασφαλίζει ότι οι καταθέσεις των πελατών προστατεύονται, χωρίς την υποστήριξη των φορολογουμένων», ανέφερε ο Χαντ σε δήλωσή του τη Δευτέρα. «Είμαι ικανοποιημένος που φτάσαμε σε λύση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η HSBC είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης και οι πελάτες της SVB UK θα πρέπει να αισθάνονται καθησυχασμένοι από τη δύναμη, την ασφάλεια και την προστασία που τους προσφέρει», επισήμανε.

Η HSBC, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι αποκτά τη βρετανική θυγατρική της προβληματικής Silicon Valley Bank έναντι 1 λίρας, διασώζοντας έναν βασικό δανειστή για νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας στη Βρετανία

«Αυτή η εξαγορά έχει εξαιρετική στρατηγική λογική για την επιχείρησή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC Νόελ Κουίν Η χρεοκοπία της SVB Financial Group, που επικεντρώνεται σε τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις, ήταν η μεγαλύτερη κατάρρευση τράπεζας στις ΗΠΑ από την οικονομική κρίση του 2008.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κατάρρευσηειδήσεις τώρατράπεζαΒρετανίαεξαγορά