Οικονομία|08.08.2023 15:57

Θεσσαλονίκη: Η ΟΛΘ ΑΕ ξεκινά συνεργασία με το εθνικό λιμάνι του Ισραήλ - Τι προβλέπει η συμφωνία

Newsroom

Συνεργασία με το εθνικό λιμάνι του Ισραήλ Ashdod Port Company Ltd ανακοίνωσε η διοίκηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ΟΛΘ Α.Ε., «η νέα συνεργασία είναι πρωτοποριακή για τη διεθνή λιμενική βιομηχανία, καθώς εστιάζει στον τομέα της καινοτομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και της λειτουργικής αποδοτικότητας των λιμενικών δραστηριοτήτων». Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «τα δύο μέρη πρόκειται να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες, με γνώμονα την ανταπόκριση τους σε σχέση με ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, τα οποία αφορούν τον ευρύτερο κλάδο των λιμένων και των θαλάσσιων μεταφορών».

Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει, την κοινή υλοποίηση δράσεων δικτύωσης, τη συμμετοχή σε διεθνή έργα και την ανταλλαγή γνώσης και βέλτιστων πρακτικών παρέχοντας τη δυνατότητα στην ΟΛΘ ΑΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «να δοκιμάσει καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες μέσω του κέντρου ναυτιλιακής τεχνολογίας του λιμένα του Ashdod».

«Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της ΟΛΘ ΑΕ και της Ashdod Port Company Ltd εγκαινιάζει μια ισχυρή περιφερειακή συνεργασία, μεταξύ δύο εκ των σημαντικότερων λιμανιών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, ενισχύοντας περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΛΘ ΑΕ.

Η συνεργασία επισφραγίστηκε με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας από τους Θάνο Λιάγκο, εκτελεστικό πρόεδρο ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ και Shaul Schneider, πρόεδρο της Ashdod Port Company Ltd, με τη συμμετοχή του Eli Bar Yossef, διευθύνοντος συμβούλου της Ashdod Port Company Ltd, του Σπύρου Νικολάου, διευθυντή ΤΠΕ και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΟΛΘ ΑΕ και του Roy Avrahami, γενικού διευθυντή Καινοτομίας της Ashdod Port Company Ltd.

ΟΛΘΛιμάνι ΘεσσαλονίκηςΙσραήλειδήσεις τώρα