Οικονομία|07.01.2024 22:29

Σούπερ μάρκετ: Μποϊκοτάζ σε εταιρείες λόγω αισχροκέρδειας στη Γαλλία - Τα ίδια προϊόντα πωλούνται πιο ακριβά στην Ελλάδα

Newsroom

Πληθαίνουν οι φωνές των καταναλωτών που προτείνουν να ξεκινήσουν τα ελληνικά σούπερ μάρκετ να αντιγράφουν ξένες αλυσίδες οι οποίες κάνουν μποϊκοτάζ σε προϊόντα με αδικαιολόγητα αυξημένες τιμές στα ράφια.

Παρόμοιες πρακτικές θα ζητήσουν οι ενώσεις καταναλωτών από τα ελληνικά σούπερ μάρκετ

Για παράδειγμα, η γαλλική Carrefour, σταματά τη διάθεση συγκεκριμένων προϊόντων, όπως αναψυκτικών, τσιπς, κουάκερ και ροφήματος τσαγιού, σε συσκευασία μπουκαλιού. Οι ενώσεις καταναλωτών θα ζητήσουν άμεσα από την ένωση των σούπερ μάρκετ να υιοθετήσουν άμεσα παρόμοιες πρακτικές, προκειμένου να μπει ένα φρένο στις ανατιμήσεις. «Επιτέλους ας αντιγράψουμε το τι κάνουν και οι ξένοι. Θα μιλήσω με το γενικό διευθυντή, θα υλοποιήσουμε την πρόταση αυτή των ξένων σούπερ μάρκετ, κυρίως στη Γαλλία, μήπως μήπως τυχόν μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα», τόνισε στο OPEN  ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης.

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την υπουργείο ανάπτυξης στις 17 Ιανουαρίου, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα σε όσους αισχροκερδούν.

ανατιμήσειςσούπερ μάρκετειδήσεις τώραυπουργείο ΑνάπτυξηςαισχροκέρδειαΓαλλίαακρίβεια