Χωρίς «φρένα» οι ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ: Σε ποια προϊόντα έχουν εκτοξευτεί οι τιμές
NewsroomΤο κύμα της ακρίβειας δεν λέει να κοπάσει ακόμα και σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών για τα οποία ένα μήνα πριν η κυβέρνηση εφάρμοσε μέτρα για την αντιμετώπιση των τσουχτερών τιμών. Το OPEN πραγματοποίησε έρευνα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και συγκρίνει τιμές από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα.
Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε συνέδριο για το λιανεμπόριο τροφίμων τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τα μέτρα έως ότου ο πληθωρισμός μειωθεί.
Παραμένουν στα ύψη λάδι και αλεύρι
Σε κάθε περίπτωση, βασικά προϊόντα για κάθε νοικοκυριό όπως το λάδι και το αλεύρι βρίσκονται στα ύψη. Κάθε μήνα καταγράφονται θλιβερές πρωτιές σύμφωνα με τον πληθωρισμό των τροφίμων.
Ειδικότερα, στο ελαιόλαδο η τιμή ήταν 63% πάνω τον περασμένο μήνα. Ανάλογες αυξήσεις καταγράφονται κάθε μήνα και στο αλεύρι, καθώς και σε άλλα βασικά προϊόντα όπως το υγρό πλυντηρίου.
Χαρακτηριστική είναι η αύξηση στις φέτες ζαμπόν, όπου το Νοέμβριο του 2023 βρισκόταν στα 1,93 ευρώ και πλέον τον Απρίλιο του 2024 η τιμή έφτασε στα 3,14 ευρώ.
- Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν και μπαράζ επιθέσεων στο Κουβέιτ
- Πώς το Ιράν μπορεί να γίνει το «νέο Βιετνάμ»: Το στρατηγικό αδιέξοδο που στοιχειώνει τον Τραμπ
- «Μάγεψε» η πανσέληνος του Μαΐου: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Ναό του Ποσειδώνα
- Ο γραφικός εθνοσωτήρας-ευπατρίδης που πέθανε ξεχασμένος και μόνος – Ο δήμος πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας του