ΑΑΔΕ: Προειδοποίηση για παραπλανητικά μηνύματα SMS για δήθεν με δήθεν χορήγηση επιδότησης πρόνοιας
NewsroomΜε αφορμή παραπλανητικά μηνύματα (SMS), σχετικά με δήθεν χορήγηση επιδότησης πρόνοιας, που έχουν λάβει στα κινητά τηλέφωνά τους πολίτες, με φερόμενο αποστολέα την ΑΑΔΕ (AADE), η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εφιστά την προσοχή σε δυο σημεία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:
• Η ΑΑΔΕ ΔΕΝ αποστέλλει SMS σε πολίτες, παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις συναλλαγών (π.χ. χορήγηση κλειδαρίθμου) και ΠΑΝΤΟΤΕ σε ΑΠΑΝΤΗΣΗ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ σχετικού αιτήματος πολίτη.
• Η ΑΑΔΕ ΔΕΝ στέλνει σύνδεσμο (url link) σε κανενός είδους αλληλογραφία της (email, SMS, κ.λπ.).
«Συνεπώς, αγνοήστε οποιοδήποτε τέτοιο μήνυμα λάβατε ή τυχόν λάβετε στο κινητό σας τηλέφωνο χωρίς να έχετε εσείς υποβάλει προηγουμένως σχετικό αίτημα στην ΑΑΔΕ και ΜΗΝ πατήσετε τον οποιοδήποτε σύνδεσμο (url link)» αναφέρει σχετικά η Αρχή.
- Τα «δίκοπα» επιχειρήματα για το όχι της κυβέρνηση στην Εξεταστική για τις υποκλοπές, η ανησυχία για τον Σαμαρά και η δύσκολη επιστροφή της Τζάκρη
- Το υπουργείο Υγείας ψάχνει πληρώματα στα νησιά για τα ασθενοφόρα - Ο στρατός και η εργασία με «μπλοκάκι»
- Παιχνίδια εξουσίας: Γιατί το Ιράν δεν έχει την πολυτέλεια να παραχωρήσει τον έλεγχο του Ορμούζ
- «Φωτογραφικές» διατάξεις σε διαγωνισμούς και συγκέντρωση έργων καταγγέλλουν οι μικρομεσαίες τεχνικές εταιρείες