Οικονομία|11.09.2019 15:44

Πωλείται το 30% των μετοχών του Ελευθέριος Βενιζέλος

Γιώργος Μανέττας

Πωλείται το 30% των μετοχών του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Το ΚΥΣΟΙΠ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε την επίσπευση του σχετικού διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη και η οποία είχε κολλήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε να άρει τρία προσκόμματα που υπήρχαν έως σήμερα, μεταξύ των οποίων και η σύμβαση παραίτησης (waiver agreement), των μελών του διοικητικού συμβουλίου. 

«Κινούμε άμεσα τη διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το δημόσιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ. Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές. 

«Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής Κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ απασχόλησαν οι αποκρατικοποιήσεις καθώς επίσης το ζήτημα της αποπληρωμής του δανείου από το ΔΝΤ.

Ελευθέριος Βενιζέλοςαεροδρόμιο